tiistai 7. elokuuta 2012

Appelsiinimarmorileivokset


Äitini näki joskus tämän pirteän ohjeen Pirkan-ruokalehdessä ja päivitteli ihanan korkeita ja herkullisen näköisiä leivoksia. Meillä on tapana aina keräillä ja jakaa ohjeita, äidille niitä on kertynyt tosin paljon enemmän vuosien varrella!

Minä intouduin heti näitä kokeilemaan ja miksei näitä tekisi uudestaankin sillä kyllä olivat ihanan raikkaita! 
Ihan ohjeen mukaan ei menty, kun tein pienen sitruunalisäyksen, joka minun mielestäni raikasti entisestään kokonaisuutta. Pellillinen lähti nopeasti häviämään parempiin suihin...

Alkuperäisessä ohjeessa marmorikuvio tehtiin kaakaotomusokerilla, minä halusin keltaiset raidat, kun leivonnaisessa on appelsiinia ja lisäämääni sitruunaa! :) 

Ainekset           n. 50 kpl
5 Pirkka kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
225 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 appelsiinin raastettu kuori (* sitruunan raastettu kuori)
3 tl vanilliinisokeria (* 2 tl vanilliinia, 1 tl aitoa vaniljaa)
6 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Pirkka vispikermaa (* 1 prk kermaviiliä)
Täyte
1 tlk (350 g) Pirkka appelsiinimarmeladia
Sokerivesikuorrutus
8 dl tomusokeria
n. 1 dl vettä (1/2 dl sitruunanmehua, 1/2 dl vettä)
Koristeraidat
1/2 dl kaakaotomusokeria
n. 1/2 rkl vettä
(* tavallista tomusokeria, sitruunanmehua ja keltaista elintarvikeväriä)
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva sekä appelsiinin kuori ja vanilliinisokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa. Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä taikinan päälle appelsiinimarmeladi. Levitä loput taikinasta marmeladikerroksen päälle. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivospohja.
Kuorrutusta varten sekoita tomusokeri ja vesi paksuhkoksi levitettäväksi tahnaksi. (Lisää vettä vähitellen.) Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Levitä sokerivesikuorrute teräslastalla tai lusikalla jäähtyneen leivospohjan päälle. Levitystä voit helpottaa kastamalla lastaa välillä kuumaan veteen.
Tee kaakaokuorrutteella samansuuntaisia, pitkittäisiä raitoja valkoiseen kuorrutteeseen. Vedä lopuksi terävällä veitsellä tai cocktailtikulla viivoja poikittain, jotta marmorikuvio syntyy. Anna jähmettyä muutama tunti. Leikkaa reunat pois ja paloittele noin 4 x 4 cm:n paloihin.

1 kommentti:

  1. Hienon näköisiä ja muutenkin vaikuttavat tosi herkullisilta.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥