sunnuntai 5. elokuuta 2012

Appelsiiniriisi


Appelsiiniriisi - makuja lapsuudesta

Tämä jälkiruoka on houkutellut minua jo pitkään. 
Viimeeksi kohtaaminen appelsiiniriisin kanssa oli vuosituhannen alussa kotitaloudentunnilla. Nyt suhteestamme tulee vakituisempi ja appelsiiniriisi pääsee taas aamu- tai välipalaksi tai vaikka jälkiruoaksi! :) 

Alkuperäisessä ohjeessa oli lisätty valkosuklaata, minä tein riisutumman version. Kuten Ruokailmiö-blogissakin on todettu, voi mausteita vaihdella maun mukaan.

 Appelsiiniriisi (8-10 ann.)

1 dl pitkäjyväistä riisiä
3,5 dl vettä

½ appelsiinin kuori
tilkka sitruunanmehua
(½ tl kardemummaa)
4-6 appelsiinia
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

(valkosuklaata raastettuna tai sulatettuna)


1. Keitä riisi kypsäksi ja valuta mahdollinen vesi pois. Kaada riisi kulhoon, mausta appelsiininkuorella, sitruunamehulla ja kardemummalla. Laita kulho viileään.
2. Kuori appelsiinit veitsellä ja paloittele pieniksi paloiksi. Halutessasi voit fileoida appelsiinin. Sekoita applesiininpalat riisin joukkoon. Nosta kulho takaisin kylmään.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri ja sekoita. Halutessasi lisää raastettu valkosuklaa.
4. Sekoita kerma appelsiini-riisiseokseen. Tarkista maku.

3 kommenttia:

  1. NAM! Tää on varmasti ihan superhyvää appelsiinin kera :-) Oon tehnyt vadelmaista versiota, mutta seuraavaksi taidankin kokeilla tätä. Kiitos vinkistä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea myös tuo vadelmainen versio.. Minun täytyy kokeilla sitten sitä seuraavalla kerralla.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥