tiistai 7. elokuuta 2012

Mango-passionjuustokakku


Tällaisen kakun suunnittelin veljeni YO-juhliin, joita juhlittiin alkukesästä.
Olen pitänyt mangojuustokakkua hieman tylsänä, joten halusin tuoda jotain uutta mukaan. Kakku oli valtava menestys!

Pohja:
1 pkt Pirkka kaurakeksejä
n. 75 g sulatettua voita

Täyte:
5 liivatelehteä (+ ½ dl keltaista hedelmämehua tai - smoothieta)
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa (Valio)
2 rs (200g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa (hyla, kevyt)
½ - 1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passionhedelmää
2 prk (125g) Piltti mangososetta
keltaista elintarvikeväriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl keltaista hedelmämehua tai -smoothieta
2 prk (125g) Piltti mangososetta
3-5 passionhedelmää

Koristelu:
* Passionhedelmiä 
* Kauden marjoja
* Suklaakoristeita

Valmistus:
Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sille. 

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita sokerit, passionhedelmät, mangosose ja elintarvikeväri tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata liivatteet sitruunamehutilkkaan ja lisää mangosose, passionhedelmät ja mehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Tai käytä reunakalvoa, niin kuin minä tein. Silloin irrottaminen on helpompaa ja reunoista tulee sileämmät!


11 kommenttia:

  1. Mikä ihanuus! Mulle mangokakku on herkkua ihan sellaisenaankin....vaan tämän on oltava vielä herkumpaa, sillä passionhedelmät ovat ihania. Sieppaan ohjeen heti mukaani kokeiltavien ohjeiden kärkipäähän. Nyt toimii normaali lyhyt blogiosoitekkin.

    VastaaPoista
  2. Joillakin voi kommentoida myös valitsemalla Nimi/URL-osoite..... saatko sinä lisättyä sen vaihtoehdon, ei tartteisi kirjautua Googleen...nyt kommentoin Googletilin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmi nyt toimii jatkossa kommentointi Nimellä/URL-osoitteellakin :)
      Lisäsin sinut seurantaan.
      Tämä kakku on kiva vaihtoehto, jos haluaa kokeilla jotain vielä hieman eksoottisempaa.:) Ja en ainakaan ole vielä törmännyt vastaavaan kakkuun...

      Poista
  3. Mango-passionyhdistelmä on niin ihana näissä juustokakuissa :-) Me tehtiin tuollaisia paljon koulussa ja muutaman kerran oon tehnyt kotonakin juhlia varten. Oi että, saispa nyt palan tota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut myös appelsiini-mangoyhdistelmää ja sekin on todella raikas!

      Poista
  4. todella herkullisen näköinen ja ihanan värinen kakku =P

    VastaaPoista
  5. Ihan ok kakku. Mutta pienenä vinkkinä voisin sanoa, että voisit vähän täsmällisemmin kirjoittaa ohjeen.
    Tai lähinnä määrät. Itseä ainakin vähän hämäsi tuo 1pkt pirkka kaurakeksejä, kun kävin kaupassa missä ei ollut pirkkaa niin siinä piti sitten alkaa funtsimaan että minkäs kokonen se pirkan kaurakeksi paketti mahtaa olla. Onneksi kuitenkin sen verran paljon leiponut että määrä ei minulle tuottanut suurta päänvaivaa.
    Sekä olisi kiva jos jossain olisi mainittu että minkä kokoseen vuokaan ohje on tarkoitettu. Leipominen kun on vähän eriasia kuin ruoanlaitto, eli määrien tulee olla tarkempia, eikä vain vähän sinnepäin.

    Ps. Elintarvikeväri on tässä hieman turha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anonyymi ja kiitos kun kokeilit kakkua. Pääsenkö jostain katsomaan tuotostasi? :)

      Pohjaan käy toki mitkä tahansa kaurakeksit, n. 1 pkt on sopiva määrä, oli merkki mikä hyvänsä. Tähän voi käyttää mitä tahansa keksejä, joita haluat käyttää.

      Kuvissa on kaksi eri kakkua, toinen on tehty 24 cm vuokaan ja toinen 26 cm vuokaan. Koska olet leiponut paljon, määristäkin ehkä osaat päätellä, minkä kokoista vuokaa kannattaa käyttää, jos haluat korkeamman kakun, tee pienempään vuokaan.

      Olen kyllä käynyt koulutuksen, mutta nykyään en juurikaan enää mittaile. Teen maistelemalla ja toki yritän antaa mahd. tarkan ohjeen niille, jotka säntillisesti noudattavat ohjetta.:) Vastaan myös mielelläni kysymyksiin.

      Elintarvikeväriä ei todellakaan tässäkään ole pakko käyttää. Luonnollisempi tulos saadaan, kun se jätetään pois.

      Herkullista viikonloppua!

      Poista
  6. Voi kun en muistanut tätä sinun ohjettas viime perjantai-iltana värkätessäni hieman vastaavaa kakkua. Mulla on passionkausi meneillään ja mangokausi on aina päällä, joten olin päättänyt säveltää passion-mangokakun vieraille kaffepöytään. Hyvää siitä tuli...laitan ohjeen lähiaikoina blogiin....vaan olishan se aina helpompaa, kun on jo ohje, vaikka siihen tekiskin pieniä muutoksia. Yllättävän saman oloinen kakusta tuli...käytin täytteeseen mangotuorejuustoa + jam it:n passionhilloa ja päällyksen tein mehusta, hyytelösokerista ja passionin lihasta. Pitää kyllä kokeilla tällä sinun ohjeellas kanssa, sillä tykkään PALJON tällaisista hyytelökakuista. Ja vieraat tykkäs kanssa niin paljon, että torstai-iltana eräs vieras soitti että mitäs siihenkakkuun tuleekaan....hän teki sitä sieraille nyt viikonlopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en netistä löytänyt mitään haluamaani ohjetta, joten sävelsin reseptin omasta päästäni ja maistellen. Helpompaa on aina, jos on edes jokin suuntaa antava resepti. Hyvää tuli tästä kakusta. Varmasti tulen tekemään tätä kakkua TAAS kesällä, sillä tuo mangon ja passionin liitto on niin raikas ja kesäisen makuinen. Yksi ihanimmista kakuista jota olen tehnyt/syönyt. Ehdottomasti tulen katsomaan ohjeesi sitten ja vertailemaan, ehkä päädyn kokeilemaan ensi kerran sillä ohjeella. Kiva uutuus on tuo mangotuorejuusto. Mielestäni sitä ei vielä silloin ollut, kun tämän kakun tein.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥