tiistai 14. elokuuta 2012

Mariannekaurakeksit


Makoisa ja helppo keksiohje! Pidän näiden hieman sitkeästä koostumuksesta, joka kekseihin syntyy mariannerouheen ansiosta. Näitä olen tehnyt jo muutamaan kertaan, kun ohjeen löysin Mimmin keittiöstä
Näitä tein myös ison satsin ylioppilasjuhliin. Tästä tulikin kerralla yksi suurimmista keksisuosikeistani.

Mariannekaurakeksit

3 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria 
1 dl mariannerouhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g sulaa voita tai margariinia
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita tai pyörittele taikina käsien välissä pieniksi palloiksi ja laita sitten pellille. Paista pikkuleivät  n. 175 (-200) asteessa n.10 - 13 minuuttia. Muista, että taikina leviää uunissa, joten jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa pellillä.

4 kommenttia:

  1. näitähän pitää ehdottomasti kokeilla,nams =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, näitä tekee ihan kädenkäänteessä.
      Täydellisiä, kun pieni makeanhimo yllättää!;)

      Poista
  2. Täytyypä tehdä! Kaurakeksejä tuli muksuna usein aina tehtyä, kun ovat niin helppoja pienemmällekin leipurille. Mariannerouhe antaa varmasti kivasti makua ja koostumusta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoja nämä ovat ja juuri siksi kiva tehdä lastenkin kanssa. Kyllä näitä tuli pienenä syötyä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥