lauantai 25. elokuuta 2012

Punaherukka- ja mustikka-valkosuklaamuffinssit




Kirsin keittiöstä löytyi kiva muffinssiohje! Pidän punaherukoista ihan sellaisenaankin, mutta nämä sopivat valkosuklaan ansiosta myös kirpeyttä välttelevälle.. Nämä ovat helppotekoisia, vain nopea sekoitus ja uuniin, onnistuvat siis mainiosti myös mökkioloissa! ;) Hyviä olivat myös mustikkaversiona! Voihan tätäkin ohjetta vaikka miten soveltaa, vaikka raparperi sopisi.. Itse kuitenkin pidin erityisesti kirpeän herukan ja makean suklaan liitosta, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli.;)

2dl sokeria
2 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
75g margariinia
4dl punaherukoita
75-100g valkosuklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita maito, kananmunat ja sulatettu margariini toisessa kulhossa. Sekoita jauhoseos maitoseokseen. Lisää taikinan joukkoon punaherukat ja pieniksi paloiksi rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Seuraavaksi voisikin leipoa muffinsseja, kun piirakoita on nyt tullut tehtyä useampi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinssit ovat helppoja ja nopeita leipoa :) Ja näitäkin on helppo soveltaa! Minulla onkin seuraavana vuorossa sitten piirakka...;)

      Poista
  2. Blogissani olisi sinulle tunnustus :))

    VastaaPoista
  3. Apua! Tajusin just, että en oo syönyt yhtä ainoaa punaherukkaa tänä vuonna. Sopii varmasti ihanasti yhteen valkosuklaan kanssa, niin kuin mustikatkin :-) Ja nyt mun alkoi tehdä mieli muffineja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukka sopii mainiosti valkosuklaan kanssa. Nyt kun olen poiminut puolukoita, täytyy varmaan kokeilla seuraavaksi niitä ;)

      Poista
  4. ihanat muffinit,tyttö toivoi juuri synttäreilleen vadelma-valkosuklaamuffinsseja,mutta nämäkin olisi varteenotettavia =)

    VastaaPoista
  5. Herkun näköiset leipomukset ja muutenkin kauniit kuvat :)

    VastaaPoista
  6. Eikö tässä ohjeessa lainkaan vaahdoteta munia ja sokeria? Eli laitetaanko sokerit jauhojen sekaan ja sitten vain kaikki sekaisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tässä ohjeessa ei munia ja sokeria vaahdotella. Sokeri vain jauhojen sekaan ja sitten kaikki sekaisin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥