Pakastimessa on jo mansikoita, mustikoita, raparperia ja mustia - ja punaisia viinimarjoja. Tädiltäni tuli valkoherukoita. Äidin kanssa kävimme keskiviikkoiltana vadelmia poimimassa, kun mieheni kanssa löysimme sienireissulla hyvän vadelmapaikan. Vadelma on nyt oma suosikkini, joten äidin synttäreille ajattelin tehdä vadelmajuustokakkua viikonloppuna.
Tänään oli siivouspäivä ja pannukakku saunan jälkeen maistui hyvältä.
Etsin rahkapannukakun ohjetta ja löysinkin sen Mimmiltä.
Mukaan pääsi tuoreita vadelmia.
Rahkapannukakku vadelmilla
6 dl maitoa
200 g rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
3-4 munaa
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
50 g sulatettua rasvaa
1 rkl vaniljasokeria
1 - 1,5 dl vadelmia
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperin
päälle uunipannulle. Paista pannukakkua 200 - 225 asteessa 25 - 30 min.
* Tarjoile esimerkiksi siirapin ja vaniljarahkan kera.
Hyvää myös sellaisenaan kylmän maidon kanssa.
* Tarjoile esimerkiksi siirapin ja vaniljarahkan kera.
Hyvää myös sellaisenaan kylmän maidon kanssa.
herkkupannaria...blogissani olisi jotakin,käyppä kurkkaamassa ;)
VastaaPoistaKiitos paljon Vilijaana =)
PoistaOnpa namin näköistä, kun et ole marjoissa säästellyt. Minä laitoin just mustikkaisen version uuniin miesväelle keittoruoan jälkkäriksi. Teen tämän päivän kotona töitä tai laiskottelen, niin pitkästä aikaa taa stulee tehtyä jotain keittiöhommeleitakin.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä!:) Kaikki muut ainekset pannariin löytyisi, muttei maitoa, kun eilen tuli paistettua lettuja. Tätä voisi kyllä vielä kokeilla, kun tuoreita vadelmiakin vielä puskissa riittää.:)
VastaaPoistaKylläpä näyttääkin herkulta! Ja kiva idea laittaa marjoja pannariin jo paistovaiheessa :-)
VastaaPoistaKiva idea. Olen käyttänyt vastaavasti vain omenaa...
VastaaPoista