perjantai 17. elokuuta 2012

Rahkapannukakku vadelmilla


Pakastimessa on jo mansikoita, mustikoita, raparperia ja mustia - ja punaisia viinimarjoja. Tädiltäni tuli valkoherukoita. Äidin kanssa kävimme keskiviikkoiltana vadelmia poimimassa, kun mieheni kanssa löysimme sienireissulla hyvän vadelmapaikan. Vadelma on nyt oma suosikkini, joten äidin synttäreille ajattelin tehdä vadelmajuustokakkua viikonloppuna.
Tänään oli siivouspäivä ja pannukakku saunan jälkeen maistui hyvältä. 
Etsin rahkapannukakun ohjetta ja löysinkin sen Mimmiltä
Mukaan pääsi tuoreita vadelmia. 


Rahkapannukakku vadelmilla

6 dl maitoa
200 g rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
3-4 munaa
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
50 g sulatettua rasvaa
1 rkl vaniljasokeria
1 - 1,5 dl vadelmia

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista pannukakkua  200 - 225 asteessa  25 - 30 min. 

* Tarjoile esimerkiksi siirapin ja vaniljarahkan kera.
Hyvää myös sellaisenaan kylmän maidon kanssa.

6 kommenttia:

  1. herkkupannaria...blogissani olisi jotakin,käyppä kurkkaamassa ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa namin näköistä, kun et ole marjoissa säästellyt. Minä laitoin just mustikkaisen version uuniin miesväelle keittoruoan jälkkäriksi. Teen tämän päivän kotona töitä tai laiskottelen, niin pitkästä aikaa taa stulee tehtyä jotain keittiöhommeleitakin.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä!:) Kaikki muut ainekset pannariin löytyisi, muttei maitoa, kun eilen tuli paistettua lettuja. Tätä voisi kyllä vielä kokeilla, kun tuoreita vadelmiakin vielä puskissa riittää.:)

    VastaaPoista
  4. Kylläpä näyttääkin herkulta! Ja kiva idea laittaa marjoja pannariin jo paistovaiheessa :-)

    VastaaPoista
  5. Kiva idea. Olen käyttänyt vastaavasti vain omenaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥