maanantai 27. elokuuta 2012

Vadelmainen juustokakku


Vadelma on suosikkimarjani tällä hetkellä, maku on niin vahva. Vadelmia päätyi pannukakkuun, pakkaseen ja tähän ihanaan vadelmaiseen juustokakkuun. Lomalla selailin vanhoja Maku-lehtiäni, Äidin syntymäpäivät mielessäni. Nrosta 2/2008, löytyikin tämä upea ohje.  

Tämä juustokakku oli paras, jota olen koskaan syönyt. Meillä kaikki olivat samaa mieltä, parempaa ei olla siis koskaan ikinä maistettu, vaikka mitä olen tehnyt. Jopa Baileysjuustokakku sekä suklaajuustokakku jäävät toiseksi. Monet pitävät tällä hetkellä paistetuista juustokakuista. Minä kokeilin kesällä Leila Lindholmin New Yorkin juustokakkua mustikoilla, jota kirjassa "Pala kakkua - ja paljon muuta", oli kehuttu maailman parhaaksi.. Hyvää kakku oli ja todella tuhtia. Kyllä minun maailman paras juustokakkuni on silti tämä, tähän mennessä!

Leila Lindholmin kirja on muuten aivan ihana, olen kokeillut sieltä jo monia ohjeita. Päivitettävää olisi muutenkin paljon, paistettavia juustokakkujakin olisi kaksi tulossa blogiin.

Vadelmainen juustokakku
20 annosta
Pohja
185 g keksejä (esim. Wilhelmiina)
75 g voita
Täyte
6 kpl liivatelehteä
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vadelmamehutiivistettä
1/2 dl sitruslikööriä
Päälle
400 g vadelmia
1/2 dl vadelmamehutiivistettä
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.

Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää se rahkaseokseen. Kääntele joukkoon mehu ja likööri.

Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vadelmamehutilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä seuraavaan päivään.

Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä.

- Kauneimman lopputuloksen saat käyttämällä tuoreita vadelmia, sillä pakastemarjat valuvat aina vähän sulaessaan

* Kakusta vielä sen verran, että reunoilta marjat / kiille valuvat jonkun verran, vaikka käyttäisikin tuoreita marjoja, varsinkin helteisenä päivänä, ei liene vaarallista;)


12 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköinen...tykkään enemmän tällaisista juustokakuista mitä paistetuista. Pitääpä kokeilla tämä ohje, kunhan on syöjiä. Tuosta bloggeriin siirrosta...oletko käynyt lukemassa vuodatuksen facebookin kommentteja...siellä joku neuvoi jotakin miten siirto tapahtuu...en nyt muista ulkoa. Kommentit eivät käsittääkseni tule vielä mukana.... sen korjaamista porukat kyselivät vuodatukselta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en käytä facebookia ollenkaan... Nooh, eiköhän tästä selvitä... Täällä sivupohjan laittaminenkin tuntuu tosi vaikealta. :/

      Poista
  2. oih,herkullisen näköinen...pitää lisätä kokeiltavien listaan =) syyskuussa olisi synttärijuhlaa tulossa,jospa silloin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä todellakin on herkullista, pehmeän täyteläistä ja vadelmakiille ihanan raikas.

      Poista
  3. Alkoipas tekemään kovasti mieli juustokakkua! Ja minä en sen kummemmin edes ole juustokakun ystävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilijaana ja Jinna, ei muuta kuin kokeilemaan.:) Mascarponesta, rahkasta, flora vanillasta ja vadelmista ei voi tulla kuin hyvää!

      Poista
  4. Näyttää ihanalta!:) Nämä hyydytettävät juustokakut on jotenkin raikkaampia kuin paistetut. Ja on mukavaa, kun ei tarvitse aina käyttää uunia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Meillä nämä ovat suositumpia. Paistetut versiot ovat todella raskaita. Tämä maistui raikkaalta! :)

      Poista
  5. Ohhoh, nyt tätä kyllä on pakko kokeilla jos on kerta parempaa kuin baileysjuustis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kauneus on katsojan silmissä", joten en tiedä onko tämä kenenkään muun mielestä niin ihanaa, kuin minusta, heh =)

      Poista
  6. tämän kakun tein nyt huomista varten vain päällystys puuttu, laitan sen aamulla.. maistoin täytettä..nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että innostuit kokeilemaan. Tässä kakussa ovat kyllä maut kohdillaan.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥