Ajattelin muistuttaa teitä tästä Kaarina Roinisen marjaisasta ja helposta piiraasta. Olen itse ottanut ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta talteen. Ohje löytyy kyllä monesta muustakin blogista. Kesän mökkiherkuilla mennään edelleen ja mikäs tätäkin mukavaa päivää on muistellessa nyt, kun ulkonakin on tummaa ja sateista. Olen tehnyt tätä kaksi kertaa aikaisemmin vadelmilla, mutta nyt laitoin lisäksi mustikkaa ja mansikkaa. Päälle en tällä kertaa tehnyt kiillettä, ei se ole välttämätöntä, vaikka se sopiikin tähän älyttömän hyvin.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
maitoa kostutukseen
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla, pullasudilla.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
150g Valio crème fraichea
1 dl fariinisokeria
Päälle vadelmia, mustikoita tai muita marjoja
Halutessasi tee hyytelösokerista kiille
1 1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan
Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle. Halutessasi valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle.
Parasta piirakka on seuraavana päivänä, jos vain malttaa odottaa! ;)
Kiitos muistutuksesta, tätä herkkua en olekaan tullut tehneeksi moneen vuoteen. :) Ihania kuvia!
VastaaPoistaNam nam!:) Ei tuoreet marjat välttämättä kiillettä kaipaakaan, ja tulee pikkaisen kevyempää ilman kiillettä. Auringonkukat on lempikukkiani!:)
VastaaPoistaTämä on ihanaa...vaikka kirpakoistakin marjoista tehtynä. Täytteen crema fraichen vaihdan joskus rahkaksi...maustetuista rahkoistakin tulee ihanan makuista täytettä. Monet kerrat olen tehnyt tämäntapaista piirakkaa/kakkua. Mulla on vieläkin blogin osoite seksin... en enää tiedä mitä teen, kun ei ylläpito vastaa mihinkään yhteydenottoihin.
VastaaPoista