Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, kesällä kerran tuli kokeiltua New
Yorkin juustokakkua mustikoilla, Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Kirjassa Leila
kertoo, että alkuperäisohje on eräästä ruokabaarista New Yorkista. Leilan
amerikkalainen ystävätär on sanonutkin kakkua maailman parhaaksi.
Kakku on minunkin mielestäni yksi parhaimpia juustokakkuja, joita olen maistanut, ellei jopa se "All time favorite". Olen kakkua tehnyt useampaan otteeseen ja kaikki sitä maistaneet ovat hurmaantuneet. Mustikka ja valkosuklaa toimivat yhdessä loistavasti.
Vuonna 2012 laitoin tämän reseptin blogiini ja se on ollut yksi blogin suosituimpia, ohjetta on katsottu lähes 20 000 kertaa. Voin siis kuvitella, että tämä on monen muunkin suosikki.
Kakku on minunkin mielestäni yksi parhaimpia juustokakkuja, joita olen maistanut, ellei jopa se "All time favorite". Olen kakkua tehnyt useampaan otteeseen ja kaikki sitä maistaneet ovat hurmaantuneet. Mustikka ja valkosuklaa toimivat yhdessä loistavasti.
Vuonna 2012 laitoin tämän reseptin blogiini ja se on ollut yksi blogin suosituimpia, ohjetta on katsottu lähes 20 000 kertaa. Voin siis kuvitella, että tämä on monen muunkin suosikki.
1 kakku
Keksipohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia
Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata (esim. Fazer leivontasuklaa)
1 ½ dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle
leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita
keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla
tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna
pohjan jäähtyä.
Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita
joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen
hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.
Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula
täyteseokseen samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia.
Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se
tummu liikaa.
Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30
minuuttia.
Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku
jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen
avulla vuoasta.
* Tarkkaile kakun kypsymistä ja ettei se tummu liikaa.
* Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, jolloin siitä on myös
helpoin leikata siistejä viipaleita. Pyyhi veitsi paperiin palojen leikkausten välillä, jotta leikkuupinnat pysyvät siisteinä.
Varmaan parempaa kuin amerikkalainen, koska meillä paremmat mustikat. Muutoin juustokakku maistuu kaikkein parhaimmalta..Amerikassa..
VastaaPoistaMustikat olivat ohjeen paras osuus ehdottomasti, ollaanhan tosiaan suomessa. Toivottavasti pääsen joskus matkustamaan Amerikkaan, maistamaan sitä oikeaa juustokakkua!;) Olenhan täällä tunnustanut oikein rakastavani noita Amerikan herkkuja..
PoistaTätä tuli kokeiltua ja tarjottua työporukalle, ja katosi kyllä alta aikayksikön sekä keräsi paljon kehuja.
VastaaPoistaKiva kuulla kommenttia tästäkin herkusta. Kyllä tämä on yksi parhaimmista juustokakuista joita olen syönyt.:)
PoistaKiitos reseptistä! Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä juustokakkua ja se onnistui loistavasti! Helppo ja selkeä ohje. Todella hyvää eikä todellakaan liian kevyttä :)
VastaaPoistaKiitos kehuista!:) Hyvä että maistui ja ohje oli toimiva. Voisin kuvitella, että tämä on suomalaisesta näkökulmasta hyvin lähellä sitä aitoa amerikkalaista juustokakkua.:)
PoistaOi kun kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaPassaisikohan siihen puolukat tai punaviinimarjat mustikoiden tilalle, mitä luulet?
Pakko kokeilla joka tapauksessa :)
Kaikki marjat sopivat ja antavat oman makunsa. Yksi parhaimmista kakuista ja hyvin täyteläinen myös. Proteiineja ja energiaa.
PoistaKiitos! Tämä on aivan ihanaa.:) Hei tosi hyvä idea nuo puolukat tai punaviinimarjat. Voin jo kuvitella, kuinka hyvin ne passaavat tuohon makeaan valkosuklaa-juustotäytteeseen. Jos innostut kokeilemaan, niin kerro miltä maistui. Täytyy kyllä koittaa itsekin jotain toista versiota tästä kakusta.:)
VastaaPoistaMitä luulet, voiko kakkua pakastaa?
VastaaPoistaEn ole kokeillut pakastaa, mutta uskoisin että voi. Yleensä juustokakut eivät kärsi pahemmin pakastamisesta.:)
Poistaonkohan väliä laittaako mustikat jäisinä jolloin suttaavat vähemmän, vai onko oltava sulina?
VastaaPoistaPahoittelut, että vastaan kommenttiin näin jälkikäteen, tämä on mennyt minulta aivan ohi. Mustikoita ei tarvitse sulattaa!
PoistaKiitos ohjeesta Heidi, hyvä kakku oli! :) Me pakastettiin pari viimeistä palaa jotka mies sittemmin sulatti ja söi, ja ihan moitteettomassa kunnossa olivat :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että teilläkin tämä kakku maistui.:) Meidän perheessä tämä kakku alkaa olla jo legenda.;) Parhaimpia paistettuja juustokakkuja ikinä ♥
Poista2 kertaa oon jo tätä ihanaa kakkua leiponu tällä reseptillä. Ja aina maistuu hyvälle ja kakku on onnistunut tosi hyvin. :)
VastaaPoistaLoistava resepti! Onnistuu myös yhdistelmällä laktoositon, gluteeniton ja munaton. Tytär täyttää huomenna 2v. ja tämä on uunissa tulossa hänelle syntymäpäiväkakuksi
VastaaPoistaLoistava resepti! Onnistuu myös yhdistelmällä laktoositon, gluteeniton ja munaton. Tytär täyttää huomenna 2v. ja tämä on uunissa tulossa hänelle syntymäpäiväkakuksi
VastaaPoistaVoiko rahkan korvata jollain muulla?
VastaaPoistaEn ole koskaan kokeillut, mutta uskoisin sen onnistuvan esim. creme fraichella tai turkkilaisella / kreikkalaisella jogurtilla. Toinen vaihtoehto on, että käytät koko määrän pelkkää tuorejuustoa, esim. Philadelphiaa 600 g ja kermaisempaa mascarponea tuo 2 1/2 dl.
VastaaPoistaTein tätä, hyvää oli vaikka valkosuklaa ei kauheesti maistunut ja mustikoita oli häviävän vähän koko täytemäärään nähden. Keksejä laitoin pohjaan vain 200g ja silläkin määrällä tuli mielestäni liian paksu pohja. Ensi kerralla laitan 150g keksejä ja 2/3 täytteen määrästä, niin mustikat ehkä tulevat enempi esiin :-) Mutta herkullista se oli noinkin.
VastaaPoistaMun mielestä kun laitoin äskettäim uuniin niin näytti hyvältä katsotaan vielä puolen tunnin päästä😉
VastaaPoista