torstai 6. syyskuuta 2012

New Yorkin mustikka-juustokakku


Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, kesällä kerran tuli kokeiltua New Yorkin juustokakkua mustikoilla, Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Kirjassa Leila kertoo, että alkuperäisohje on eräästä ruokabaarista New Yorkista. Leilan amerikkalainen ystävätär on sanonutkin kakkua maailman parhaaksi. 

Kakku on minunkin mielestäni yksi parhaimpia juustokakkuja, joita olen maistanut, ellei jopa se "All time favorite". Olen kakkua tehnyt useampaan otteeseen ja kaikki sitä maistaneet ovat hurmaantuneet. Mustikka ja valkosuklaa toimivat yhdessä loistavasti.

Vuonna 2012 laitoin tämän reseptin blogiini ja se on ollut yksi blogin suosituimpia, ohjetta on katsottu lähes 20 000 kertaa. Voin siis kuvitella, että tämä on monen muunkin suosikki.


1 kakku

Keksipohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia

Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata (esim. Fazer leivontasuklaa)
1 ½ dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.

Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia.

Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se tummu liikaa.

Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.

* Tarkkaile kakun kypsymistä ja ettei se tummu liikaa.

* Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, jolloin siitä on myös helpoin leikata siistejä viipaleita. Pyyhi veitsi paperiin palojen leikkausten välillä, jotta leikkuupinnat pysyvät siisteinä.


22 kommenttia:

  1. Varmaan parempaa kuin amerikkalainen, koska meillä paremmat mustikat. Muutoin juustokakku maistuu kaikkein parhaimmalta..Amerikassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat olivat ohjeen paras osuus ehdottomasti, ollaanhan tosiaan suomessa. Toivottavasti pääsen joskus matkustamaan Amerikkaan, maistamaan sitä oikeaa juustokakkua!;) Olenhan täällä tunnustanut oikein rakastavani noita Amerikan herkkuja..

      Poista
  2. Tätä tuli kokeiltua ja tarjottua työporukalle, ja katosi kyllä alta aikayksikön sekä keräsi paljon kehuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kommenttia tästäkin herkusta. Kyllä tämä on yksi parhaimmista juustokakuista joita olen syönyt.:)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä! Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä juustokakkua ja se onnistui loistavasti! Helppo ja selkeä ohje. Todella hyvää eikä todellakaan liian kevyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista!:) Hyvä että maistui ja ohje oli toimiva. Voisin kuvitella, että tämä on suomalaisesta näkökulmasta hyvin lähellä sitä aitoa amerikkalaista juustokakkua.:)

      Poista
  4. Oi kun kuulostaa hyvältä.
    Passaisikohan siihen puolukat tai punaviinimarjat mustikoiden tilalle, mitä luulet?

    Pakko kokeilla joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki marjat sopivat ja antavat oman makunsa. Yksi parhaimmista kakuista ja hyvin täyteläinen myös. Proteiineja ja energiaa.

      Poista
  5. Kiitos! Tämä on aivan ihanaa.:) Hei tosi hyvä idea nuo puolukat tai punaviinimarjat. Voin jo kuvitella, kuinka hyvin ne passaavat tuohon makeaan valkosuklaa-juustotäytteeseen. Jos innostut kokeilemaan, niin kerro miltä maistui. Täytyy kyllä koittaa itsekin jotain toista versiota tästä kakusta.:)

    VastaaPoista
  6. Mitä luulet, voiko kakkua pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut pakastaa, mutta uskoisin että voi. Yleensä juustokakut eivät kärsi pahemmin pakastamisesta.:)

      Poista
  7. onkohan väliä laittaako mustikat jäisinä jolloin suttaavat vähemmän, vai onko oltava sulina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, että vastaan kommenttiin näin jälkikäteen, tämä on mennyt minulta aivan ohi. Mustikoita ei tarvitse sulattaa!

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta Heidi, hyvä kakku oli! :) Me pakastettiin pari viimeistä palaa jotka mies sittemmin sulatti ja söi, ja ihan moitteettomassa kunnossa olivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että teilläkin tämä kakku maistui.:) Meidän perheessä tämä kakku alkaa olla jo legenda.;) Parhaimpia paistettuja juustokakkuja ikinä ♥

      Poista
  9. 2 kertaa oon jo tätä ihanaa kakkua leiponu tällä reseptillä. Ja aina maistuu hyvälle ja kakku on onnistunut tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  10. Loistava resepti! Onnistuu myös yhdistelmällä laktoositon, gluteeniton ja munaton. Tytär täyttää huomenna 2v. ja tämä on uunissa tulossa hänelle syntymäpäiväkakuksi

    VastaaPoista
  11. Loistava resepti! Onnistuu myös yhdistelmällä laktoositon, gluteeniton ja munaton. Tytär täyttää huomenna 2v. ja tämä on uunissa tulossa hänelle syntymäpäiväkakuksi

    VastaaPoista
  12. Voiko rahkan korvata jollain muulla?

    VastaaPoista
  13. En ole koskaan kokeillut, mutta uskoisin sen onnistuvan esim. creme fraichella tai turkkilaisella / kreikkalaisella jogurtilla. Toinen vaihtoehto on, että käytät koko määrän pelkkää tuorejuustoa, esim. Philadelphiaa 600 g ja kermaisempaa mascarponea tuo 2 1/2 dl.

    VastaaPoista
  14. Tein tätä, hyvää oli vaikka valkosuklaa ei kauheesti maistunut ja mustikoita oli häviävän vähän koko täytemäärään nähden. Keksejä laitoin pohjaan vain 200g ja silläkin määrällä tuli mielestäni liian paksu pohja. Ensi kerralla laitan 150g keksejä ja 2/3 täytteen määrästä, niin mustikat ehkä tulevat enempi esiin :-) Mutta herkullista se oli noinkin.

    VastaaPoista
  15. Mun mielestä kun laitoin äskettäim uuniin niin näytti hyvältä katsotaan vielä puolen tunnin päästä😉

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥