Lunni leipoo -blogia selaillessani löysin uudelleen tämän Siken suklaakakun ohjeen, jota tein alkuvuodesta. Kakku oli jälleen ihanaa. Nyt kirjoitan ohjeen reseptivihkooni, etten enää hukkaa sitä! Vaniljajäätelön ja kesällä poimittujen vadelmien kanssa kakku maistui jopa tuolle muruselleni, joka ei ole suklaan suurin ystävä, kakku on kuulemma nimensä veroinen!
Sikke on kyllä ihan mahtava ♥
Maailman paras suklaakakku (Sikke Sumari)
- 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
2 dl sulatettua voita
4 munaa
1 dl espressokahvia
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe) ja toisessa kulhossa märät aineet, yhdistä sitten kuivat aineet märkiin. Kaada irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea. Tarjoile esimerkiksi marjojen ja jäätelön kera.
- Ostimme Pauligin uutuuskahvia Angry Birds Explosive Espressoa, käytin sitä tässä kakussakin.
Jos et omista espressokeitintä, keitä vahvaa kahvia kahvinkeittimellä, kuten minä tein.
- Lunni oli jättänyt 1 desin sokerista pois, ja niin tein minäkin (laitoin tavallista sokeria hieman yli 2 dl) . Kakku on silti hyvin makeaa.
- Paistoaikaa kannattaa tarkkailla, kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi.