maanantai 22. lokakuuta 2012

Kuningatarmarmeladi



Kuningatarmarmeladi Hillo-marmeladisokerilla

Ainekset

1 kg (noin 2 l) marjoja, eli 1 l vadelmia ja 1 l mustikoita
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Puhdista ja huuhdo marjat. Paloittele suurikokoiset marjat. Sekoita marjat ja Hillo-marmeladisokeri kattilassa. Jos käytät kokonaisia marjoja, lisää 1/2 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia sekoittaen. Kiinteiden marjojen ja hedelmien keittoaika on 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto. Kaada hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä.
Hillo pakastemarjoista:

Sekoita 1 kg osittain sulaneita pakastemarjoja ja 1 paketti Hillo-marmeladisokeria kattilassa. Valmista hillo kuten yllä.


Hilloja ja marmeladeja on kiva tehdä näin syksyn ja talven aikana, näistä pakastimeen päätyneistä itse kerätyistä aarteista. Eikä tämä ole yhtään vaikeaa. Helppoa, kuin hei... hillon teko! :) Siispä katso myös Omenahillon ohje.

2 kommenttia:

  1. Omatekoisia hilloja ja marmeladeja on mukava käyttää sitten talvella. Hillo-marmeladisokerilla valmistuu tosi nopeasti herkut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Piirakoihin, lettujen ja pannarin päälle, kakkuihin, kääretorttuihin, keksien ja juustojen kanssa, lahjaksi.. Enpä olisi kyllä ikinä uskonut, että on näin helppoa tämä homma.:D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥