torstai 25. lokakuuta 2012

Siken maailman paras suklaakakku


Lunni leipoo -blogia selaillessani löysin uudelleen tämän Siken suklaakakun ohjeen, jota tein alkuvuodesta. Kakku oli jälleen ihanaa. Nyt kirjoitan ohjeen reseptivihkooni, etten enää hukkaa sitä! Vaniljajäätelön ja kesällä poimittujen vadelmien kanssa kakku maistui jopa tuolle muruselleni, joka ei ole suklaan suurin ystävä, kakku on kuulemma nimensä veroinen!
Sikke on kyllä ihan mahtava


Maailman paras suklaakakku (Sikke Sumari)

    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    2 dl kaakaojauhetta
    3,2 dl sokeria
    2 dl fariinisokeria
    3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
    2 dl sulatettua voita
    4 munaa
    1 dl espressokahvia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe) ja toisessa kulhossa märät aineet, yhdistä sitten kuivat aineet märkiin. Kaada irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea. Tarjoile esimerkiksi marjojen ja jäätelön kera.


- Ostimme Pauligin uutuuskahvia Angry Birds Explosive Espressoa, käytin sitä tässä kakussakin. 
Jos et omista espressokeitintä, keitä vahvaa kahvia kahvinkeittimellä, kuten minä tein.

- Lunni oli jättänyt 1 desin sokerista pois, ja niin tein minäkin (laitoin tavallista sokeria hieman yli 2 dl) . Kakku on silti hyvin makeaa.

- Paistoaikaa kannattaa tarkkailla, kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi.

14 kommenttia:

  1. Suklaaholistin unelmaa.... aikamoinen määrä sokeria alkuperäiseen kakkuun tulee... taidanpa vähentää vielä enemmän mitä te ootte vhentäneet... itse kyllä tykkään tällaisista, vaan minun kanssasyöjä ei niin perusta mistään suklaisesta...kummallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastelin tänään suklaatäytekakkua Maistuis varmaan sullekin! -blogissa ja ajattelin, että tänään on kyllä jotain nopeaa ja todella suklaista tehtävä. Onneksi löysin tämän ohjeen uudelleen. Tämä valmistuu kyllä hetkessä, kun kaikki vain sekoitellaan yhteen ja kaadetaan vuokaan. On tuo sokerimäärä kyllä aika järkyttävä. Kauhistelin aluksi myös tuota kaakaojauheen määrää, mutta ei se kuitenkaan maistunut siltä, että sitä liikaa olisi.
      Olin kyllä aika ihmeissäni, että mies näytti vihreää valoa tälle leivonnaiselle.. Kyllä tämä vissiin sitten aika hyvää on..:)

      Poista
  2. nami,kelpaisi tällä suklaan suursyömärille =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä kakku kaikille maistui, varsinkin suklaan suurkuluttajille.;)

      Poista
  3. Juu ei tullu semmonen mitä piti... Oli uunissa pitempään ja sisältä oli aivan raakaa vielä.. Työnsin viel kymmeneks minuutiks uuniin ja edelleen raakaa... Enpä näemmä koita enää tuolla uunilla leipoa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, että sinulla oli ongelmia uunin kanssa. Jos olisin ollut samanlaisessa tilanteessa, olisin myös aluksi lisännyt paistoaikaa, ne kun saattavat vaihdella paljonkin uunista riippuen. Olen ollut samanlaisessa tilanteessa, kun muutin uuteen asuntoon. Edessä oli siis uunin hankinta. Jos leipoo paljon ja tekee päivittäin ruokaa, kyllä kannattaa satsata hyvään uuniin.

      Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi eli hieman raa'aksi, mutta ei nyt sentään aivan lusikoitavaksi. Tämän tyylisillä kakuilla on myös tapana hieman hyytyä lisää, kun kakku jäähtyy.

      Poista
  4. Tämä on todella onnistunut kuva. Värit ja asettelu on kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllähän tuota harjoiteltavaa riittää valokuvaamisen saralla vielä vaikka kuinka.

      Poista
  5. Suklaakakun perässä tänne eksyin ja kivaksi sivusi havaitsin, laitanpa linkin, jos sopii? Ja taidanpa tästä syöksyä suklaakakun tekoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit ja löysit etsimäsi, linkitä vaan.:) Tulen vastavierailulle tutustumaan blogiisi!:)

      Poista
    2. Oli ihan pakko tulla kertomaan, että tästähän tuli ihan ylihyvää!!!

      Poista
    3. Mukava kuulla, olen kanssasi aivan samaa mieltä..:D

      Poista
  6. Näyttää ihan älyttömän hyvältä ja kaunis kuvakin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥