Lunni leipoo -blogia selaillessani löysin uudelleen tämän Siken suklaakakun ohjeen, jota tein alkuvuodesta. Kakku oli jälleen ihanaa. Nyt kirjoitan ohjeen reseptivihkooni, etten enää hukkaa sitä! Vaniljajäätelön ja kesällä poimittujen vadelmien kanssa kakku maistui jopa tuolle muruselleni, joka ei ole suklaan suurin ystävä, kakku on kuulemma nimensä veroinen!
Sikke on kyllä ihan mahtava ♥
Maailman paras suklaakakku (Sikke Sumari)
- 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
2 dl sulatettua voita
4 munaa
1 dl espressokahvia
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe) ja toisessa kulhossa märät aineet, yhdistä sitten kuivat aineet märkiin. Kaada irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea. Tarjoile esimerkiksi marjojen ja jäätelön kera.
- Ostimme Pauligin uutuuskahvia Angry Birds Explosive Espressoa, käytin sitä tässä kakussakin.
Jos et omista espressokeitintä, keitä vahvaa kahvia kahvinkeittimellä, kuten minä tein.
- Lunni oli jättänyt 1 desin sokerista pois, ja niin tein minäkin (laitoin tavallista sokeria hieman yli 2 dl) . Kakku on silti hyvin makeaa.
- Paistoaikaa kannattaa tarkkailla, kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi.
Suklaaholistin unelmaa.... aikamoinen määrä sokeria alkuperäiseen kakkuun tulee... taidanpa vähentää vielä enemmän mitä te ootte vhentäneet... itse kyllä tykkään tällaisista, vaan minun kanssasyöjä ei niin perusta mistään suklaisesta...kummallista.
VastaaPoistaIhastelin tänään suklaatäytekakkua Maistuis varmaan sullekin! -blogissa ja ajattelin, että tänään on kyllä jotain nopeaa ja todella suklaista tehtävä. Onneksi löysin tämän ohjeen uudelleen. Tämä valmistuu kyllä hetkessä, kun kaikki vain sekoitellaan yhteen ja kaadetaan vuokaan. On tuo sokerimäärä kyllä aika järkyttävä. Kauhistelin aluksi myös tuota kaakaojauheen määrää, mutta ei se kuitenkaan maistunut siltä, että sitä liikaa olisi.
PoistaOlin kyllä aika ihmeissäni, että mies näytti vihreää valoa tälle leivonnaiselle.. Kyllä tämä vissiin sitten aika hyvää on..:)
nami,kelpaisi tällä suklaan suursyömärille =P
VastaaPoistaKyllä tämä kakku kaikille maistui, varsinkin suklaan suurkuluttajille.;)
PoistaJuu ei tullu semmonen mitä piti... Oli uunissa pitempään ja sisältä oli aivan raakaa vielä.. Työnsin viel kymmeneks minuutiks uuniin ja edelleen raakaa... Enpä näemmä koita enää tuolla uunilla leipoa mitään.
VastaaPoistaIkävää, että sinulla oli ongelmia uunin kanssa. Jos olisin ollut samanlaisessa tilanteessa, olisin myös aluksi lisännyt paistoaikaa, ne kun saattavat vaihdella paljonkin uunista riippuen. Olen ollut samanlaisessa tilanteessa, kun muutin uuteen asuntoon. Edessä oli siis uunin hankinta. Jos leipoo paljon ja tekee päivittäin ruokaa, kyllä kannattaa satsata hyvään uuniin.
PoistaKakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi eli hieman raa'aksi, mutta ei nyt sentään aivan lusikoitavaksi. Tämän tyylisillä kakuilla on myös tapana hieman hyytyä lisää, kun kakku jäähtyy.
Tämä on todella onnistunut kuva. Värit ja asettelu on kohdallaan.
VastaaPoistaKiitos.:) Kyllähän tuota harjoiteltavaa riittää valokuvaamisen saralla vielä vaikka kuinka.
PoistaSuklaakakun perässä tänne eksyin ja kivaksi sivusi havaitsin, laitanpa linkin, jos sopii? Ja taidanpa tästä syöksyä suklaakakun tekoon!
VastaaPoistaKiva kun eksyit ja löysit etsimäsi, linkitä vaan.:) Tulen vastavierailulle tutustumaan blogiisi!:)
PoistaOli ihan pakko tulla kertomaan, että tästähän tuli ihan ylihyvää!!!
PoistaMukava kuulla, olen kanssasi aivan samaa mieltä..:D
PoistaNäyttää ihan älyttömän hyvältä ja kaunis kuvakin!
VastaaPoistaKiitos kiitos, tämä on kyllä todella ihanaa!:)
Poista