maanantai 22. lokakuuta 2012

Mausteiset omenamuffinssit jenkkityyliin



Tämän ohjeen julkaisen siksi, koska nämä olivat todella mehukkaita ja mausteisia muffinsseja. Sopivat mielettömän hyvin syksyyn. Ja mieheni näitä toivoikin jo jouluksi kahvipöytään tai glögin seuralaiseksi. Ainesosalista on melko pitkä ja vaiheita on melko monta, mutta minusta lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Kyseessä on amerikkalainen ohje, joten mittasuhteet ohjeessa vaikuttavat hieman kummallisilta. Helpompaa olisi tosiaan ostaa ne kuppimitat, jotta ohjetta ei tarvitsisi muuntaa desilitroiksi tai grammoiksi. Alkuperäisen ohjeen löysin Siskot Kokkaa -blogista, siellä on ilmoitettu myös nuo kuppimitat, mikäli voit, kannattaa niitä hyödyntää.

New York Style Omppumuffinssit
karpaloilla ja pekaaneilla

24 muffinssia

Kuorrutus


n. 1,2 dl pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
n. 1,2 dl fariinisokeria
n. 0,6 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl sitruunankuorta, raastettuna
n. ½ dl voisulaa


Muffinssitaikina:


n. 4,7 dl omenaa pieninä paloina

n. 4 d vehnäjauhoja
n. 1,8 dl ruskeaa sokeria (esim. muscovado)
n. 1,2 dl sokeria
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/8 tl muskottia
n. 1,2 dl karpaloita (alkup. ohjeessa rusinoita)
n. 1,2 dl pekaanipähkinöitä (alkup. ohjeessa saksanpähkinöitä)
3 kananmunaa, rikottuna
n. 1,2 dl voita sulana

n. 1,2 dl maustamatonta jogurttia (alkup. ohjeessa 113 g  tuorejuustoa)
1/2 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria

1 tl sitruunankuorta, raastettuna

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja laita syrjään.

Sekoita muffinssitaikinan kuivataineet toisessa kulhossa ja toisessa kulhossa sekoita kananmunat, tuorejuusto, sitruunankuori, sula voi ja omenat.


Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään. Taikinan pitäisi olla suhteellisen pehmeää mutta meillä ainakin vaadittiin pieni loraus vielä ylimääräistä sulaa voita, että taikina ei ollut liian jämäkkää.


Jaa sitten taikina muffinssivuokiin ja pirskottele kuorrute taikinan päälle. Paista n. 190 asteessa 20-25 min tai kunnes ovat kypsiä. Muffinssin koko vaikuttaa paistoaikaan. Anna muffinssien jäähtyä n. 5 min ennenkuin irrotat ne vuuista ritilälle. Malta vielä, kunnes muffinssit ovat jäähtyneet ja tarjoa teen kera.  

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta, tykkäsin! Saivat muffinssit kehuja muiltakin kahvittelijoilta.:)

      Poista
  2. Kivan erilaisen näköisiä herkkuja. Sieppaan ohjeen mukaani, josko joskus tulisi inspis tehdä....nyt on leipomisinto aika nollassa.... almamedialla ovat selvitelleet blogini osoiteasiaa ja eilen selvisi ettei domainini oikein kuulu kellekkään tällä hetkellä....pitää vaan ootella ja kokeilla koska sen saisi omiin nimiin lunastaa. Vuodatuksesta en ole siis vielä muuttanut... laittelen sinne päivityksiä kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisia nämä olivatkin. Ihan kuin omenapiirakan ja maustekakun yhdistelmä - toimii! Aion tehdä näitä jouluksi uudelleen.

      Ilmoittelehan, jos osoiteasiaan jokin selvyys tulee.. Todella turhauttava tilanne kyllä, en ihmettele, että leipomisintosi alkaa olla vähissä.

      Poista
  3. Ihanan näköisiä, ja tuleepas runsaasti erilaisia aineksia. Varmasti sopivat hyvin jouluun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aineksia tulee kyllä melkoisen paljon, joten tarkkana täytyy seurata, ettei mitään vaan unohdu pois! Tosin ohje muokkautui silti hieman meille sopivammaksi. Alkuperäisessä ohjeessa omenat olivat esimerkiksi laitettu taikinaan lohkoina. Tuorejuustoa minulla ei ollut, joten käytin maustamatonta jogurttia.

      Minulla on jo ihan joulufiilis! Hyvin nämä sopisivat juu, sen voin taata.;)

      Poista
  4. tosiaan kiva vähän erilainen ohje ja sopii tähän ajankohtaan hyvin,pikkujouluhin,Itsenäisyyspäivän kahvipöytään jne.

    VastaaPoista
  5. "Sekoita muffinssitaikinan kuivataineet toisessa kulhossa ja toisessa kulhossa sekoita kananmunat, tuorejuusto, sitruunankuori, sula voi ja omenat."

    Tuleeko siis myös taikinaan sitruunankuorta? Ihmettelen vain kun se mainitaan vain kuorrutteessa :) Kuinkahan paljon sitä tulisi laittaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun huomasit, sitruunankuori näköjään puuttuu taikinan ainesosaluettelosta tai sitten taikinaan ei ole tullut edes sitä ja se on vain lipsahtanut valmistusohjeisiin.. En löytänyt vastausta alkuperäisetä ohjeesta. 1 tl sitruunankuorta on kuitenkin hyvä määrä taikinaankin. Onnistuvat varmasti, vaikka taikinaan ei kuoriraastetta laittaisikaan..:)

      Poista
    2. ok, tämä ohje menee kyllä kokeiluun ^___^ Vaikuttaa niin ihanan jouluisilta...

      Poista
    3. Kiva kuulla! Jouluisia ovat, ihanan mausteisia. Aion itsekin tehdä uudelleen jouluna.:) Mukavaa kun jäit lukijaksikin!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥