tiistai 9. lokakuuta 2012

Pekaanipähkinä-banaanikakku


Tämä kahvikakku on aivan uskomattoman mehukas. Banaani ja pähkinät sopivat oivallisesti yhteen. Kivan vivahteen tuo myös, jos korppujauhojen sijaan käyttää voideltuun vuokaan kookoshiutaleita. Kakku koristellaan tomusokerilla. Ihanteellinen kahvileipä, tämä on minun suosikkini!

1 kakku

150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
3 - 4 kypsää banaania
2 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
75 g pekaanipähkinöitä

Voita ja kookoshiutaleita (tai korppujauhetta) vuokaan

- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen hieman murskatut pekaanipähkinät. Kääntele kuiva-aineseos taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 - 35 minuuttia.
- Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.

4 kommenttia:

  1. Sait ylipuhuttua :) Tämä on otettava työn alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, kannattaa kokeilla. Tämä kakku on mainio tapa hyödyntää pöydällä lojuvat banaanit :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tämä on helppo ja nopea ohje. Minusta hyvää jopa heti uunista tulleena!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥