Ohje on Otavan Kotiruoka-kirjasta. Takuuvarma herkku, joka maistuu aina lapsille sekä aikuisille. Kyllä tämä perinteinen on kaikkein parasta, muffinit jäävät toiseksi ainakin meillä. Tämän reseptin päivittelin arkistojen kätköistä, mutta tekisi mieli kyllä tehdä taas tätäkin herkkua.:)
Seuraavaksi täytynee kuitenkin leipoa suklaista kakkua. Olen monesta kaupasta etsinyt Iloleipurin Roosa Nauha sydänvuokaa ja nyt sen löysin!
Mokkapalat
4 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariinia
n. 4 rkl kahvijuomaa
koristeeksi nonparelleja tai kookoshiutaleita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan
vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja
paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja kuumaa
kahvia vähitellen, kunnes saat sopivan notkean seoksen. Kaada kuorrutus hieman
jäähtyneen kakkulevyn päälle ja levitä veitsellä tai lastalla tasaiseksi.
Ripottele halutessasi koristeita, anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.
mmm....ihania =P teen mokkapalat yleensä lähes samanmoisella ohjeella(ihan pienillä ainemäärä eroilla) =)
VastaaPoistaTällä ohjeella tuleekin muhkeita mokkapaloja. Ja usein tulee kuorrutteeseen laitettua se koko paketti, vaikka ohjeessa lukee 4 dl. Kuorrutettahan ei voi koskaan olla liikaa.;)
PoistaHei! Sinulla on hieno blogi! Löysin tänne maistuisi varmaan sullekin-blogista :)
VastaaPoistaKiitos kiitos..:) Tervetuloa käymään jatkossakin! Tulen vastavierailulle.:)
PoistaMokkapalat ovat pyörineet mielessäni jo useamman viikon! Niitä ei ole tullut tehtyä aikoihin, vaikka ovatkin super herkullisia :-)
VastaaPoistaMokkapaloihin tulee aina palattua uudelleen ja uudelleen, ne pitävät pintansa vuodesta toiseen.:)
PoistaMeilläkin on noita joskus tehty ja hyviä olivat.
VastaaPoistaMokkapaloja onkin monessa kodissa tehty. Olivat ensimmäisiä leipomuksia, joita rupesin itsekin tekemään.:)
Poista