keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pehmeä omenapiirakka


Tämä piirakka on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Näinkin pienellä vaivalla saa oikein maistuvaa ja kuohkeaa piirakkaa. Samaa pohjaa voi hyödyntää ja soveltaa tosca-, tai raparperipiirakkaan tai marjapiirakoihin, ohje on Otavan Kotiruoka-kirjasta. Nesteenä voi toki käyttää myös piimää tai jogurttia.


(pellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

1 l omenalohkoja
kanelia
sokeria


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja asettele lohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15–20 min.

10 kommenttia:

  1. Nami, maukas piirakka ja varmasti ihana tuoksu teillä kotona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omenaleivonnaisia tehdessä kanelin tuoksu valtaa koko kodin.:)

      Poista
  2. Tällaiset omenapiirakat on parhaita.:) Omenapiirakkaa täytyisi tässä leipoakin, kun maakellarissa on kaksi laatikkoa omenoita, eivätkä taida säilyä tänä vuonna jouluun asti. Alkavat olla jo niin kypsiä, että pian pitäisi saada jo käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Tällaisella ohjeella piirakan saa melkoisen nopeasti tehtyä. Meilläkin nämä helpot ohjeet ovat suosikkeja. Nämä onnistuvat useimmiten mökkioloissakin, joten kesällä suosin helppoja ohjeita.:) Pellilliseen piirakkaa saakin jo hyvin kulutettua omenoita.:)

      Poista
  3. oh...omenaa löytyisi pakkasesta vaikka kuinka...jospa viikonloppuna ;) tuo banaanikakku on niin nätti,kiva vuoka sinulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, vaikka vähän vanillavaahtoa kylkeen, niin ai että on hyvää.:) Kiitos, tuo vuoka on aivan ihana!:)

      Poista
  4. Näyttää tosi hyvältä. Yksinkertainen on usein parasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta. Yksinkertainen ja perinteinen, sitähän tämä ohje on, parasta juuri näin.. Joskus toki täytyy vähän lähteä kikkailemaankin..:)

      Poista
  5. Oi miksi en oo tehnyt omppupiirakkaa pitkään aikaan! Näyttää niin hyvältä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäni sai siskoltaan isoja ja hyviä talviomenoita kolme kassillista, eivät ole pakkasta tai sadetta saaneet, kun maakellariin oli sato kerätty. Luulen, että säilyvät vielä aika kauan, olivat niin hyviä. Nyt saa tehdä omenapiirakkaa, vaikka millä mitalla.:) Ohjeella tuleekin muhkeaa piirakkaa, kun vaahdottaa kananmunat ja sokerin tukevaksi vaahdoksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥