Tämä piirakka on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Näinkin pienellä vaivalla saa oikein maistuvaa ja kuohkeaa piirakkaa. Samaa pohjaa voi hyödyntää ja soveltaa tosca-, tai raparperipiirakkaan tai marjapiirakoihin, ohje on Otavan Kotiruoka-kirjasta. Nesteenä voi toki käyttää myös piimää tai jogurttia.
(pellillinen)
4 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 l omenalohkoja
kanelia
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu,
jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi
taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada
taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja asettele lohkot
taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin
keskitasossa 200 asteen lämmössä 15–20 min.
Nami, maukas piirakka ja varmasti ihana tuoksu teillä kotona!
VastaaPoistaKiitos! Omenaleivonnaisia tehdessä kanelin tuoksu valtaa koko kodin.:)
PoistaTällaiset omenapiirakat on parhaita.:) Omenapiirakkaa täytyisi tässä leipoakin, kun maakellarissa on kaksi laatikkoa omenoita, eivätkä taida säilyä tänä vuonna jouluun asti. Alkavat olla jo niin kypsiä, että pian pitäisi saada jo käytettyä.
VastaaPoistaNiin ovat! Tällaisella ohjeella piirakan saa melkoisen nopeasti tehtyä. Meilläkin nämä helpot ohjeet ovat suosikkeja. Nämä onnistuvat useimmiten mökkioloissakin, joten kesällä suosin helppoja ohjeita.:) Pellilliseen piirakkaa saakin jo hyvin kulutettua omenoita.:)
Poistaoh...omenaa löytyisi pakkasesta vaikka kuinka...jospa viikonloppuna ;) tuo banaanikakku on niin nätti,kiva vuoka sinulla
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, vaikka vähän vanillavaahtoa kylkeen, niin ai että on hyvää.:) Kiitos, tuo vuoka on aivan ihana!:)
PoistaNäyttää tosi hyvältä. Yksinkertainen on usein parasta:)
VastaaPoistaKiitos. Totta. Yksinkertainen ja perinteinen, sitähän tämä ohje on, parasta juuri näin.. Joskus toki täytyy vähän lähteä kikkailemaankin..:)
PoistaOi miksi en oo tehnyt omppupiirakkaa pitkään aikaan! Näyttää niin hyvältä :-)
VastaaPoistaIsäni sai siskoltaan isoja ja hyviä talviomenoita kolme kassillista, eivät ole pakkasta tai sadetta saaneet, kun maakellariin oli sato kerätty. Luulen, että säilyvät vielä aika kauan, olivat niin hyviä. Nyt saa tehdä omenapiirakkaa, vaikka millä mitalla.:) Ohjeella tuleekin muhkeaa piirakkaa, kun vaahdottaa kananmunat ja sokerin tukevaksi vaahdoksi!
Poista