maanantai 26. marraskuuta 2012

Rahkaunelmakakku


Valion ohjeita tulee usein kokeiltua, jos haluaa varmasti onnistua. Maustettujen rahkojen suosio on huimaa ja kausimakuja ovatkin varmasti monet taas odottaneet. Itse pidänkin enemmän näistä hyydytetyistä rahkakakuista, kuin tuorejuustokakuista. Tuo rommi-rusina on ehdoton suosikkini koko rahkasarjasta, niin ihanaa sellaisenaankin. Vaikka makukirjo on aika värikäs, tykkäsin silti kakusta todella! Mielipiteitä kakku tosin jakoi. Suunnittelen tässä juuri, että millaisen kakun sitä jouluksi tekisi.. Tässä on oiva vaihtoehto.

Pohja

150 g (12 kpl) keksejä esim. Bastogne
75 g voita

Tiramisutäyte

2 liivatelehteä
1  prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
1  rkl kahvia
1  prk (200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu

Väliin

1 1/2  dl viikunahilloa tai sileää omenahilloa

Rommi-rusinatäyte

2 liivatelehteä
2  dl vispikermaa
1  rkl kahvia
2  prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa rommi-rusina

Koristeluun

tummaa suklaata
valkosuklaata


Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi. Lisää keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille. (Minulla oli isompi vuoka, halk. about 24-26 cm)

Tiramisutäyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.

Sekoita hillo kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
Valmista rommi-rusinatäyte samalla tavalla kuin tiramisutäyte.
Lisää täyte hillon päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6 tuntia tai kunnes hyvin hyytynyt.

Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
Vuole juustohöylällä suklaasta lastuja. Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua.

16 kommenttia:

  1. Ihania aineksia tässä kakussa. Bastogne-keksit on hyviä. Olenkin joskus miettinyt tulisiko niistä hyvä kakkupohja, mutta on jäänyt kokeilematta. Täytyypä seuraavaan keksipohjaiseen kakkuun käyttää niitä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain, kyllä tosiaan on.:) Minusta tuo omenahillokin sopi mukaan yllättävänkin hyvin. Bastogne-kekseistä tehty pohja kävi minunkin mielessäni jo kesällä, kun meillä oli näitä mausteisia keksejä mökillä kahvin kanssa tarjolla. Tykkäsin kovasti, kannattaa kokeilla, voittaa digestive-pohjan.

      Poista
    2. Olinkin jo ihan unohtanut tämän. Tässä on kyllä niin herkulliset ainekset! Voisi harkita joulupöytään tai vaikka annosmaljoina joulun jälkiruoaksi.:)

      Poista
    3. Tämä oli kerrassaan ihana kakku! Olen melko varma, että tänä vuonna ei hirveän paljon uusia reseptejä meillä kokeilla. Tämäkin kakku oli niin ihanaa, että teen varmaan tänä jouluna sitä uudelleen.;) Suosittelen kokeilemaan. Annosmaljatkin olisi kivat.:)

      Poista
  2. ensin tulikin mieleen,että jopas on paljon makuja...hyvältä näyttää :) rommi-rusinarahka on kokeilematta vielä kokonaan,saattaa jäädäkkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. Kaikki eivät tuosta rommi-rusinasta tykkää, mutta ei se minusta ole liian vahvan makuista.:)

      Poista
  3. Näyttää oikein hyvältä! Mun on pakko tunnustaa, etten oo kauhean ihastunut noihin maustettuihin rahkoihin. Tosin oon maistanut niitä vaan lusikalla suoraan purkista, enkä oo käyttänyt niitä mihinkään leivontaan. Tämä kakku vaikuttaa niin herkulliselta, että oon valmis antamaan kyseisille rahkoille uuden mahdollisuuden :) Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnassa rahkat pääsevät kyllä enemmän oikeuksiinsa, kuin sellaisenaan syötynä. En minäkään noista kaikista sellaisenaan oikein välitä, mutta ihan kivoja ovat esim. täytekakun välissä tms. Kiitos itsellesi, kun liityit lukijaksi!:)

      Poista
  4. Oi bastogne-keksit ovat ihania! Oon tehnyt kinuski-puolukkakakkuun aina niistä sen pohjan :-) Vitsi tää kakku näyttää herkulliselta.. ja mulla olis sattumalta jääkaapissa sekä rommi-rusina, että tiramisu-rahkaa odottamassa kokeilua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihanan mausteisia, sopii hyvin jouluun.:) Me syödään näitä kyllä muulloinkin..:) Ihanaa kakkua on, kannattaa kokeilla!

      Poista
  5. Nyt mun täytyy tunnustaa tietämättömyyteni... Mikä on bastogne-keksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LU:n Bastogne-kekseissä on mausteena kandisokeria ja kanelia, sopii erityisen hyvin kahvin kanssa nautittavaksi. Ihan perus ruokakaupasta keksihyllystä näitä löytää.:)

      Poista
    2. Kiitos :) Taas oon hitusen viisaampi! Täytyypä kurkata keksihyllyyn seuraavalla kauppareissulla :)

      Poista
    3. Ole hyvä vain.:) Nyt vain sitten keksien hankintaan!;)

      Poista
  6. Samainen kakkuohje on jemmassa mullkain kokeilua varten, kun vaan olis syöjiä tai sitten pitää kokeilla ihan miniversiona. Noi keksit ovat minun herkkua ihan sellaisenaan.... maustetut rahkat syödään meillä useinmiten sellaisenaan herkkuina....ovat vaan niin karmean makeita makuuni. Rommi-rusinarahka on oikeastaan mielestäni ällön hyvää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos syöjiä on vähän, niin voihan tätäkin herkkua tehdä vaikka annosmaljoihin, kasaa aineksia kerroksittain lasiin ja jättää liivatteet poies..:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥