tiistai 6. marraskuuta 2012

Vadelma-persikkapiirakka

 Pullahiiren leivontanurkasta on varmasti moni leivontabloggaaja löytänyt hyviä ohjeita. Itse olen kokeillut sieltä lähinnä erilaisia makeita ja suolaisia piirakoita. Tämä piirakka on näkynyt jo niin monessa blogissa ja saanut myös paljon kehuja, joten olihan sitä kokeiltava! Vadelma ja persikka ovat pirteä yhdistelmä, tämä sopisi mainiosti kevääseen, vaan sopi tämä sateiseen pyhäinpäiväänkin.

Vadelma-persikkapiirakka

Pohja
3 1/2 dl jauhoja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria

Täyte
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
150 g ranskankermaa
100 g ricottajuustoa tai tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl vadelmia
2 persikkaa

Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot keskenään monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota noin 1 1/2 dl muruseosta erilleen ja painele loput noin 15x20 cm vuokan pohjalle. 
Paista pohjaa noin 10 minuutin ajan 175 asteessa.

Valmista täyte vatkaamalla täytteen ainekset - marjoja ja persikkaa lukuunottamatta - keskenään. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori persikat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Levitä vadelmat ja persikat täytteen päälle. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuutin ajan.

Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista!  

6 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä!:) Vadelmia on nyt pakastin täynnä, niin täytyykin välillä laittaa piirakoihin myös persikkaa mukaan. Ricottajuustoa jääkaapissa on nyt yksi purkki odottelemassa. En ole koskaan sitä käyttänyt, enkä ehkä maistanutkaan. Nyt olen sopivia reseptejä etsiskellyt, ja tämäkin pääsee yhdeksi ehdokkaaksi.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Sittenhän julkaisin reseptin juuri oikeaan aikaan! Itse olen aikaisemmin käyttänyt Ricottaa ainakin tuossa Torta della nonnassa..
      Aion kyllä tehdä tätä piirakkaa jatkossakin. Helppo ja hyvä ohje, sai paljon kehuja muilta herkuttelijoilta! :)

      Poista
    2. En muistanutkaan, että Torta della nonnaankin tuli ricottaa. Se meni heti kokeilulistalle, kun täällä näin. Siihen taidankin ricottan käyttää.:)

      Poista
    3. Kokeile vaikka molempia, että pääset alkuun Ricottan kanssa.;) Hyvä, että tuli puheeksi sitten tuo Torta della nonna. Se on kyllä kokeilemisen arvoinen resepti, hieman erilainen johon olen tottunut.:)

      Itsekin tässä suunnittelen juuri, millaisen kakun tekisin isälle ensi sunnuntaina...:)

      Poista
  2. sama juttu,vadelmia on pakkanen pullollaan,täytyy harkita tämän kokeilemista ...nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään vadelmista, tässä piirakassa makea persikka hieman kesyttää kirpeähköä vadelmaa!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥