Tämä kakku on tehty jo pari vuotta sitten, eräille äitini
syntymäpäiville. Kakku nyt ei ole mikään
kaunein mahdollinen ja kuvakin on mitä on, mutta maku oli kohdillaan, sen
muistan! Mustaherukkajuustokakku on vaan aivan ihanaa, raikasta ja kesäistä,
joten kyllä ohje paikkansa blogista kaikesta huolimatta ansaitsee.
Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
2 prk (eli 400 g) maustamatonta
tuorejuustoa
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
3 rkl sitruunamehua
Kiille
1 dl mustaherukkamehutiivistettä
2 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
5 dl mustaherukoita
Murenna keksit, sulata margariini ja sekoita keksimurut siihen. Vuoraa
irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele muruseos vuoan
pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Rouhi valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Yhdistä suklaa
tuorejuustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Kaada
liivateseos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto. Levitä täyte keksipohjalle. Nosta kakku kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi.
Mittaa mehutiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna, lisää hyytelösokeri ja
kiehauta.
Asettele marjat hyytyneen kakun päälle. Lusikoi kiille marjoille. Anna
hyytyä kylmässä.
Ihana kakku! Ihan tulee ikävä tuoreita marjoja, ja kaikkea muuta tuoretta, mitä kesäaikaan voi pihalta hakea ja hyödyntää.:)
VastaaPoistaKiitos.:) Herukan lehdet ovat kauniita koristeluissa ja tuoksuvatkin ihanalta! Varmaan tälläkin hetkillä olisin puskissa napostelemassa marjoja, jos kesä olisi.:)
Poistaihana kakku =P mustaherukka ja suklaa sopii yhteen,olen tehnyt jonkun kakun,mutta maitosuklaasta =)
VastaaPoistaJuu on kyllä kieltämättä hyvä yhdistelmä. En ole maitosuklaata itse kokeillut, pitää joskus testata..:)
Poista