keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Itsetehty vaniljauute


Kukapa ei voisi arvostaa itsetehtyjä joululahjoja? Maustekakut, cookiet ja namuset maistuvat kaikille ja erilaiset muffinssi- tai browniemixit lasipurkissa sulattavat sydämet. Tässä on yksi aivan ihana idea.:)

Homemade Vanilla Extract

1 vaniljatanko halkaistuna
vodkaa 
puhdas pieni pullo

Mitä olen netistä lueskellut, niin kannattaa antaa tekeytyä pari kuukautta, ja toki uute paranee, kun malttaa odottaa. Tämä on nyt tekeytynyt pari viikkoa ja olen välillä ravistellut pulloa.:) Tietysti tämä lahjaidea tulee hieman myöhässä, kun joulu on jo ovella. Mikä tietysti estää antamasta lahjaa, jos mainitsee kauanko uutteen kannattaa antaa vielä tekeytyä ennen käyttöä.:)

19 kommenttia:

  1. Mistä olet löytänyt noin nätin pullon?:) Tein syksyllä vaniljauutetta omaan käyttöön, kun Appelsiineja ja hunajaa -blogista löytyi ohje. Uutteesta saa kivasti vaniljan makua leipomuksiin ja jälkiruokiin. Lahjaideana se olisikin myös kiva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkossa myydään Stroh-merkkistä Jagertee-juomaa 0,5l pulloissa. Meillä on tätä ollut ihan flunssalääkkeenä, teen tai ihan kuuman veden ja sokerin kanssa juotu. Pullo on ihan hirveän söpö! Liotin etiketit pois ja hyödynsin pullon uudelleen.;)

      Poista
    2. Miten ihmeessä minulta on jäänyt tällainen pullo näkemättä? Ensi kerralla täytyy pitää silmät auki, ja ostaa "yskänlääkettä", jos löytyy.;)

      Poista
    3. Ei tuo kyllä puolen litran pullo voi olla, vaikka niin väitin. Etiketit tosiaan pesin pois, niistä en voi tietoa tarkistaa, netissä joka paikassa oli vain puolen litran versioita. Tuo pullo ainakin meidän alkossamme ei ollut missään hyllyssä, vaan siinä kassojen lähellä tarjolla, jossa oli muitakin pikku pulloja..:) Toivottavasti löytyy, että saat kivoja pulloja itsellesi..:D

      Poista
    4. Lauantaina katsastin myös pikkupullohyllyn, ja totta kai juuri nämä olivat sillä hetkellä loppu. Vain lappu hyllyn alareunassa ja tyhjä tila hyllyllä. Mutta eiköhän näitä joskus löydy. Nyt ei pullojen tarvettakaan ole, joten ei ole onneksi kiirettä.:)

      Poista
    5. No höh! Ilmeisesti joku muukin on hakenut flunssalääkettä..:D
      Toivottavasti ensi kerralla onnistaa!:)

      Poista
    6. Kaikki ovat tainneet saada täältä hyvän pullovinkin, kun oli sitten kaupungissakin isossa myymälässä Jägerteet loppu. Tai sitten on flunssaa liikkeellä.;) Täytyy ostaa kesällä, silloin on varmaan vähemmän menekkiä.:)

      Poista
    7. Meinasin jo viime kerralla vitsailla, että blogikirjoitukseni takia koko maasta on Jägerteet loppu..:D Ehkä kuitenkin kaikilla on flunssa...;)

      Poista
  2. Vodkaa löytyy, vaniljatankoja löytyy ja pulloja löytyy. Taidan tehdä minäkin! Kiitos ohjeesta!

    Kesällä kaipailin vaniljauutetta, mutta eihän sitä kaupoista löytynyt. Kävi mielessä tehdä itse, mutta jäi sitten tekemättä. Nyt voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, kun aineksetkin kerran kotoa löytyy.:) Kyllä tämä on varmasti ihan selvää säästöäkin tehdä itse.. Täytyy vain malttaa odottaa, että uute tekeytyy.:P

      Poista
  3. Kiva idea...jokin aika sitten Pullahiirellä? taisi olla kirjoitusta samaisesta asiast ja silloin piti laittaa tulemaan vaniljauutetta, vaan se jäi.... no, onneksi tulee tehtyä kaikenmoista muuloinkin ja sitten niitä jakelen ystäville. Meillä alkaa muutama kotitekoinen likööri olla maisteluvalmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt joissakin blogeissakin ohjeita.. Tai eihän tähän nyt sinänsä hirveästi ohjetta tarvitse. Likööriä en ole itse tehnyt koskaan, mutta tänä syksynä jo idea jäi kutkuttelemaan, kun näin blogissasi kuvan likööristä. Toivottavasti ensi kesänä / syksynä saan aikaiseksi..:)

      Poista
  4. Piti tulla heti katsomaan kun mainitsit :) Tosi kiva idea, käytän tosiaan vaniljasokerin lisäksi myös vaniljauutetta aika paljon, eikä ole tullut mieleen että senkin voisi tehdä itse. Tosi kauniisti pakattu vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sama juttu, vaniljauutetta sekä -sokeria tulee käytettyä paljon, mikäs sen mukavampaa, jos niitä voi vielä itse tehdä.:)

      Poista
  5. oho,en ole tämmöisestä koskaan kuullutkaan...mutta kelpaisi kyllä lahjaksi,jos vielä tietäisi miten käytetään kun sisältää alkoholia? :D

    VastaaPoista
  6. ai jaahas,selvisikin kun luin muut kommentit...onkos tuollaisessa valmiissa uutteessa alkoholia,aika hölmö kysyä,kun sain lahjaksi vaniljauutetta australiasta,mutta en edes älynnyt lukea mitä sisältää ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilijaana, kyllä niissä kaupankin vanilja-aromeissa/-uutteissa on alkoholia.. On tässäkin uutteessa alkoholi jäljellä valmistuessaan, mutta jos niitä paistettaviin leivonnaisiin käyttää niin alkoholi kyllä haihtuu pois ja eihän tuota aromia muutenkaan paljon leivonnaiseen tule, eli vaikka 1 tl on aika hyvä määrä. Ihan hyvällä omalla tunnolla noin pienen määrän voi jälkiruokaankin lisätä..:) Amerikkalaisissa ohjeissa on usein korvattu vaniljasokeri vanilja-aromilla/-uutteella.:)

      Poista
  7. Ostin eilen pullon votkaa ja laitoin sinne 4 halkaistua vanilijatankoa. Annan sen nyt olla joululeivonnaisiin saakka pimeässä, välillä kevyesti ravistellen. Ja mikä parasta, kun sitä käyttää on sinne lisättävä vastaava määrä votkaa. Käytännössä ehtymätön. Ja jos rupeaa tuntumaan siltä, että laimenee, laita lisää vanilijaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥