maanantai 3. joulukuuta 2012

Kanelimuroleivät


Ohje on Kotilieden kootut jouluherkut kirjasta. Vaaleita pipareita tulee tehtyä itse joka joulu, samalla kun teen myös ruskeat piparit. Lapsesta saakka muistan, että aina meillä on näitä pikkuleipiä jouluksi tehty.

Kanelimuroleivät

noin 50 kpl

250 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
6 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
1 1/2 tl kanelia

Päälle:
sokeria
kanelia

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna seokseen.
Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja kaneli. Lisää jauhoseos sokerivaahtoon.
Laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla levy ja ota siitä kuvioita haluamallasi muotilla.
Ripottele kuvioiden päälle sokeria ja kanelia.

Paista pikkuleipiä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

15 kommenttia:

  1. Voih <3 Mä oon haaveillut kaneliässien leipomisesta jo pari viikkoa, eikä nämä herkullisen näköiset pikkuleivät suinkaan vähennä mun mielitekoja. Näyttää todella hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä ihania! Itse tykkään vielä enemmän vaaleista pipareista, kuin ruskeista pipareista. Meillä on äiti aina tehnyt jouluksi joko näitä tai kaneliässiä, sen takia näitä onkin tehtävä aina jouluksi itsekin..;)

      Poista
  2. herkullisen näköisiä =P vaaleat piparit tehdään myös meillä,erilaisella ohjeella vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä kuuluvat varmasti monella joulun kahvipöytään..:)

      Poista
  3. tiedätkös, minun kotikotona ei vaaleita piparita tehty muistaakseni ikinä,eräs ruokabloggaaja (nykyisin hyvä ystäväni)vinkkasi minulle vaaleista pipareista,heillä kuului perinteeseen ja niin aloin minäkin tehdä ja sain häneltä vinkin myös kaksoispipareihin,joissa on vaalea ja tumma pipari päällekkäin,nam =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa.:) Kiva, että teilläkin nykyään sitten nämä kuuluvat perinteeseen! Kyllä tämä blogin pitäminen antaa paljon, paljon kivoja ohjeita ja kokemuksia ja parhaassa tapauksessa jopa ystäviä tai kavereita.:) Enpä ole koskaan kuullut noista kaksoispipareista, mutta kuulostavat todella erikoisen hyviltä. Täytyypä laittaa idea korvan taakse.;)

      Poista
  4. kyllä =)minun blogissa pitäisi olla kuvatkin kaksoispipareista Joulukategoriassa(jos ei kuulu kadonneisiin kuviin) nyt en päässyt itse tarkastamaan kun blogi renkkaa taas :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmi laittoikin linkkiä kaksoispipareihin ja kuvakin on paikallaan. Noita kaksoispipareita täytyy kyllä joskus kokeilla, mainio idea, ei ole kyllä koskaan tullut mieleeni, että noinkin voisi tehdä.;)

      Poista
  5. Kanelimuroleivät kuuluuvaat ilman muuta jouluun...ohje on ikivanha... muistan nämä ainakin 35 v takaa.... pikkasen on näköjään erilaiset ainesuhteet siinä taikinassa millä millä yl teen. Linkin takaa löydät minun käyttämäni taikinana.http://www.mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/1688083/kanelimuroleivat/ Näitä tehdään myös meillä aina sukujuhliin. Myös ihan sen nimisiä kuin valkoiset piparit on olemassa, ne kans kuuluu jouluun ilman muuta.http://www.mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/2287404/valkoiset-piparit/

    Vilijaanan mainitsemat kaksoispiparit kuulostavat jänskiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kysyä omalta äidiltäni, että mitä ohjetta hän on käyttänyt, kun tosiaan muistan lapsuudestani hyvin vaaleat piparit. En sitten tiedä onko äidillä vielä ohje tallessa, vai onko juuri tämä millä nyt itse olen tehnyt. Noista valkoisista pipareista en olekaan kuullut koskaan, joskus täytyy ehdottomasti kokeilla, koska pidän vaniljan mausta.

      Poista
  6. Vilijaanalta löytyi 2007 vuodelta kuva kaksoispipareista....ihania. http://viltsunruoka.com/blog/1006207/kaksoispiparit-joulu-07/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Hienon näköisiä ovat!

      Poista
  7. nyt on jo niin paljon kokeiltavaa taas ,että...kanelimurot ja valkosuklaa-karpalot ja ja ja :D Kiitos Mimmille linkistä,siellähän ne,(minun kuvat nyt vaan ovat mitä ovat ;/) onneksi blogi toimii taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoajan tulee lisää kokeiltavaa.:) Minun kokeilulistalleni päätyvät ainakin nuo kaksoispiparit sekä nuo valkoiset piparit, joissa mausteena on vanilja.:)

      Poista
  8. Erinomainen resepti. Tein sukumme vanhimman 90 v- juhliin päivänsankarin toivomuksesta.
    Kiitos 😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥