torstai 6. joulukuuta 2012

Karpalo-suklaakakku


Tämän kakun ohjeen löysin Vilijaanan Rakkaudesta ruokaan -blogista, ja onhan tätä reseptiä jo Maistuis varmaan sullekin! -blogissakin kokeiltu. Eli hyvä ohje on siis ilmeisesti kyseessä. Taikina ainakin oli taivaallisen herkullista. Itse kakku päätyi kuitenkin pakkaseen joulua odottamaan. Karpalot ovat päätyneet joululeipomuksissani jo toiseenkin herkkuun, nimittäin näihin ihaniin Valkosuklaa-karpalopikkuleipiin.

Karpalo-suklaakakku


2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl konjakkia tai omenamehua
200 g voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Laita karpalot likoamaan konjakkiin tai omenamehuun yöksi. Valuta ylimääräinen neste pois. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja karpalot käännellen joukkoon. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n.2 l). Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Suklaa ja karpalo on kiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhdistelen milloin mitäkin suklaan kanssa, sillä suklaahan sopii kaikkeen.;) Karpalo-suklaa yhdistelmä on uusin innostukseni.:)

      Poista
  2. ihana kuva ja kakku näyttää tosi hyvältä...taikina oli tosiaan hyvää,sitä minäkin vaan maistelin,pakkaseen meilläkin meni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana vaan ohjeesta. Tämä kakku jäi kyllä heti suosikiksi, varmasti teen toistekin.:)

      Poista
  3. Ihanaa kakkua oli tämä. Pakko oli taikinan lisäksi maistaa vielä valmiista kakustakin siivut. Sitten loput meni pakastimeen.:) Seuraavaksi pitääkin sitten varmaan tehdä noita valkosuklaa-karpalopikkuleipiä, että saa loput kuivatut karpalot käytettyä. Valkosuklaan sijaan ajattelin käyttää tummaa suklaata, kun sitä tuolla kaapissa on valmiina.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että teillä tykättiin, voin jo nyt sanoa, että meillä tullaan tykkäämään myös.;) Tee ihmeessä niitä pikkuleipiä, minusta ne ovat mukavaa vaihtelua ja toki suklaaksi käy mikä tahansa muukin. Ensi kerralla voisin itsekin kokeilla tuota tummaa suklaata.

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen kakku! Ja näyttääkin niin herkulta tuossa kuvassa! :-)

    VastaaPoista
  5. Mainion kuuloinen resepti jota on testattava!
    Kiitos vierailustasi blogissani kommenttia jättäen. <3
    Mukavaa Joulua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun tulit vastavierailulle.:)
      Tämä on kyllä kiva resepti jota kannattaa testata.:)
      Mukavaa Joulunodotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥