keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kinuskikakku


Tämä kakku on viime talvelta, mieheni syntymäpäiviltä. Miehen lempikakkua on perinteinen kinuskikakku, eikä hän ole perheen ainoa mies, jolle kinuski maistuu... 
Isäni täyttää joulupäivänä 60-vuotta. Luultavasti teen jälleen kinuskikakun, koska se sopii mielestäni erittäin hyvin myös jouluun. Täytteenähän voisi käyttää, vaikka viime syksynä kerättyjä puolukoita.

Helppo kinuski
(laktoositon)
  • 3,3 dl eli 1 prk Valio laktoositonta kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
Korvaa osa fariinisokerista tavallisella sokerilla, jos haluat vaaleamman kinuskin.
Tässä on käytetty 1 dl tavallista sokeria ja fariinisokeria.

Keitetään 10 - 20 minuuttia. Kun pisara kinuskia jää kakun pinnalle, eikä imeydy siihen, on kinuski valmista.


  • Kakussa on Kinuskikissan 5 munan kakkupohja
  • Täytteenä banaania, mansikkahilloa, vaniljarahkaa ja kermavaahtoa sankarin toiveesta.
  • Päällä kinuski, reunoilla kermavaahto, mantelirouhe, vihreitä kuulia puolitettuna sekä appelsiinin makuisia kakkukoristeita.

4 kommenttia:

  1. Upea kakku!:) Kinuskikakut on kyllä hyviä. Puolukat sopivat varmasti täytteeksi, itse olen joskus käyttänyt karpaloita, ja kirpakat marjat taittavat hyvin kinuskin makeutta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Sama minulla oli mielessä, kirpeä ja makea sopii niin mainiosti yhteen, ja sopii heillekin, jotka eivät pidä niin makeasta.:)

      Poista
  2. oih,kaunis ja tasainen kiiltävä herkullinen kinuski päällä :P kirpakka marja sopisi täytteeksi hyvin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tällä kinuskiohjeella olen onnistunut aina!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥