perjantai 14. joulukuuta 2012

Pappilan piparkakku


Tämän ohjeen olen ottanut Kodin herkkuleivonnaiset kirjasta, joka on vuodelta -85. Hyvät reseptit säilyvät vuodesta toiseen ja aina niiden äärelle on mukava palata. Äitikin on tätä usein meille tehnyt jouluksi.

Tämänkin kakun laitoin pakkaseen, mutta onneksi tällä Luumukakulla saamme herkutella jo tänään kahvin kera.

Pappilan piparkakku

100 g voita tai margariinia
2 munaa
2 1/4 dl sokeria
1 ½ dl kermaviiliä
1 ½ tl inkivääriä
1 ½ tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 3/4 dl jauhoja
1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota pienehkö kakkuvuoka, n. 1 ½ l. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kermaviili, rasva, mausteet ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda tai leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min.

- Kermaviilin sijaan olen käyttänyt välillä maitorahkaa, piimää tai maustamatonta jogurttia, mitä nyt kaapissa on sattunut olemaan.

4 kommenttia:

  1. Ihanat ainekset on tässäkin kakussa.:) Vanhat, hyvät reseptit on parhaita.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.:) Maustekakut on hyviä tähän aikaan vuodesta. Ihanaa kun äidillä on niin paljon vanhoja reseptejä, niitä tulee usein selailtua. Uutta on kiva kokeilla, mutta kyllä liputan perinteisten puolesta.:)

      Poista
  2. kiva ohje tämäkin,nätti kakku...tykkään maustekakusta.Kivasti olet taas kuvan napannut

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥