sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Punajuuri-aurajuustovuoka


Punajuuren kaveriksi sopivat vahvat juustot. Tämä on maukas lisäys jouluateriallemme. 
Kaikki on valmista huomiseksi. Aatto on tervetullut.:) Tänään teimme karjalanpaistin ja paistoimme kinkun, graavilohi on itsetehty, lisäksi ostimme loimulohta. Sekahedelmäkiisselin keittelin myös tänään, aamulla teemme riisipuuroa. Rosollin teen aattoaamuna, jotta se on parhaimmillaan. Muut laatikot on kaupasta, sekä leipä. Leipomukset on kaikki itsetehtyä. Juustot saimme lahjaksi.

Punajuuri-aurajuustovuoka

1 kg tuoreita punajuuria
1 sipuli
1 pkt (170 g) Valio Aurajuustoa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
(suolaa)
(kuivattua timjamia)

Kuori ja viipaloi punajuuret. Silppua sipuli ja murenna aurajuusto. Lado punajuuriviipaleet, silputtu sipuli sekä murusteltu aurajuusto kerroksittain uunivuokaan. Rouhi väliin mustapippuria, halutessasi myös suolaa ja timjamia. Kaada päälle kuohukerma ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Hyvä lisäke liha ja kalaruoillekkin. Tämän tapaista tehdään meilläkin aika usein... monasti laitan vielä ananasta sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulen tekemään tätä vielä monta kertaa, muulloinkin kuin jouluna.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥