lauantai 1. joulukuuta 2012

Sitrusmuffinssit


Jos tykkäät sitruunasta, tulet rakastamaan näitä muffinsseja. Näitä tulee aina välillä tehtyä, koska kaikki meillä tykkäävät niin sitruunaisista leivonnaisista. Ohjeen olen löytänyt pari vuotta sitten Toscapulla -blogista. Alkuperäinen ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat. Kieltämättä nämä ovat kyllä ihan parhaita!


Sitrusmuffinssit
(12 kpl)

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria (laitoin 2 tl)
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua (laitoin 2 rkl)
1 dl kermaa


Kuorrutus

sitruunamehua ja tomusokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitruunan raastetun kuoren, mehun sekä kerman kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 12–15 minuuttia. Levitä jäähtyneiden leivonnaisten pinnalle tomusokerikuorrutus.


Sitruunamuffinsseista tulee hauskoja muistoja mieleen, eräillä treffeillä syötiin tämän tyylistä sitruunakakkua, jota mieheni teki minulle hurmatakseen minut. Siinä hän onnistui, sitruuna kun on vain niin herkullista leivonnaisissa!

6 kommenttia:

  1. Täällä yksi joka tykkää sitruunasta \o/. Nam, otan reseptin talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Ota ihmeessä talteen, tämä on kiva resepti!:)

      Poista
  2. Täällä toinen sitruunan ystävä. Leivonnaisista tulee aina raikkaan makuisia, kun niissä on sitruunaa. Ja sopii sitruuna moneen ruokaankin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihanan raikas maku tulee leivonnaisiinkin! Sitruuna on niin monikäyttöinen. Melkein aina niitä kotoa löytyykin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥