Meillä on usein jouluna kanelimuroleipiä, tänä vuonna ajattelin, että jätän vaaleat piparit väliin, mutta Mimmi vinkkasi sen verran hyvän ohjeen, että pitihän sitä vielä kokeilla.
Valkoiset piparkakut
250 g voita (kannattaa laittaa maun takia nimenomaan voita, ei margariinia)
250 g sokeria
2 isoa munaa
500 g vehnäjauhoja (puolikarkeita)
½ tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria (tai vanilja-)
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina muovipussiin ja tekeytymään/kovettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai vaikkapa ihan seuraavaan päivään.
Paloittele kovettunut taikina esim. 4 palaan ja pehmennä paloja käsin pöytää vasten hieromalla. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä halutun paksuinen levy ja ota muotilla haluamasi malliset pikkuleivät. Paista pikkuleivät + 175 - 200 asteisessa uunissa n. 10 min, pikkuleipien paksuudesta riippuen.
Vahdi pikkuleipiä - tarkoitus on, että pikkuleivät jäävät vaaleiksi päältä. Nostele pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle, ei päällekkäin.
Nami, kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos! Hyviä ja perinteisiä.:)
PoistaNättejä.:) Jouluna pitääkin leipomuksissa maistua voi ja sokeri.;) Itse meinasin eilen vielä alkaa leipomaan yksiä pipareita, mutta jätin kuitenkin tekemättä. Jouluksi on jo kaapit, jääkaapit ja pakastimet täynnä syömistä. Teen sitten vaikka syntymäpäiväkseni ne keksit.:)
VastaaPoistaKiitos.:) Näitä teinkin aivan hetken mielijohteesta, vaikka kaikenlaista on jo jouluksi tullut tehtyä.:)
Poistanyt ei kerkiä kokeilemaan enään,mutta vaaleiden pipareiden taikina kyllä odottaa jääkaapissa ;)melkein sama ohje mutta maustetaan kardemummalla.
VastaaPoistaNäitä vaaleita perustaikinoita voikin varioida mieltymystensä mukaan eri mausteilla. Kardemummaa en ole vielä kokeillutkaan.;)
Poista