sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikunamarmeladi


Viikunahillo/-marmeladi on kyllä ollut jonkinlainen hitti ruoka- ja leivontablogeissa tänä jouluna, sillä ohjeita on löytynyt monista blogeista pitkin joulukuuta. Viikunamarmeladia on kiva nautiskella aattoiltana erilaisten keksien ja juustojen kera. Tähän ohjeeseen otin mallia Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Konjakin tilalla käytin portviiniä, toisen appelsiineista korvasin klementiinillä ja sujautin kattilaan kanelitangonkin. Muitakin jouluisia mausteita toki voi käyttää.


Viikunamarmeladi

600 g kuivattuja viikunoita
2 dl portviiniä
1 appelsiinin mehu + kuori 
1 klementiinin mehu
2 dl sokeria
kanelitanko

Paloittele viikunat pieniksi paloiksi kattilaan. Kaada päälle konjakki ja anna viikunoiden liota muutama tunti. Puserra appelsiineista mehu ja kaada mehu kattilaan. Lisää sokeri, ja kiehauta. Keitä marmeladia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos haluat marmeladista sileämpää, soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon lopuksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja purkita marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä marmeladi viileässä.

6 kommenttia:

  1. Kohta sitä päästään jo juustojen kimppuun, vaikka ihan heti huomenna ei taida vielä jaksaa, kun tulee jouluruokia syötyä niin paljon kuin vatsa vetää. Mutta heti joulupäivinä...:) Meinasin eilen vielä tehdä juustoille aprikoosihilloakin, mutta sain kuitenkin hillittyä itseni. Täytyy ensi vuonna muistaa kokeilla sitä.;)

    Oikein hyvää, rauhallista ja maukasta joulua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aprikoosihillo kuulostaakin aivan ihanalta. Sopisi kyllä varmasti muulloinkin kuin jouluna, vaikka ihan kesälläkin..:)

      Kiitos samoin, rauhallista, makoisaa ja tunnelmallista joulua!:)

      Poista
  2. MInulla tällaisen ihanuuden teko jää tuonnemmaksi. Voihan tätäkin tehdä ja syödä muuloinkin kun jouluna.

    Eilen sai vuodatus jumittuneet blogit toimintaan...minun oli niistä yksi. Joten
    sitten kun ehdit, niin voisitko vaihtaa tuon minun osoitteeni tällaiseksi mimminkeittio.vuodatus.net..... kun tulet tuolla osoitteella pelittää siellä sivulaatikot, on eri pohja kne.... tuolla vanhalla osoitteella näkyy kyllä postaukset, vaan muut onkin jumissa. En oikein ymmärrä onko mulla nyt 2 blogia....odottelen tammikuun uudistusta ja katson kuinka käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tätä kokeilla muulloinkin..:)

      Hyvä, että Vuodatuksen taustajoukot on vaihtuneet ja blogiongelmasi alkavat selvitä. Vaihdoin tuon uuden osoitteen, blogisi näyttää jo paljon paremmalta!

      Poista
  3. Rakastan viikunoita! Varmasti hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) On hyvää ja sopii moneen tämäkin, vaikka tämän rahka-unelmakakun väliin:
      http://mustikkasuuleipoo.blogspot.fi/2012/11/rahkaunelmakakku.html

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥