sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Aasialainen broilerkeitto & Seesami-kaalisalaatti

Tehtiin lauantaina ruokaa 19-vuotiaan pikkuveljeni kanssa! :)


Veljeni on töissä paikallisessa K-kaupassa. Aika usein tulee siellä käytyä, niin tänäänkin, kun haettiin aineksia tähän ruokaan. Veljeni nappasi ohjeen Pirkan ruokasivuilta. Siskona lähinnä vastailin kysymyksiin ja autoin tarvittaessa. Tässä tulos.:)

Tom kha eli aasialainen broilerkeitto

Ainekset:
4 annosta

8 dl vettä
2 ps (à 10 g) Pirkka tom kha -keittoaineksia
1 pkt (250 g) Pirkka broilerin fileesuikaleita, maustamaton
1 rkl öljyä
1 ps (450 g) Pirkka itämaisia wokvihanneksia (pakaste)
1/2 levy (n. 60 g) Pirkka vehnänuudeleita
1/2 tlk (à 400 ml) Pirkka kookosmaitoa
n. 1 rkl Pirkka kalakastiketta
1 tl Pirkka kaffirlimetin lehtiä murennettuina
korianteria tai persiljaa

Vaihe 1Kiehauta vesi kattilassa ja lisää keittoainespussien sisällöt. Ruskista broilerit pannulla rasvassa.
Vaihe 2Kaada kattilaan wokvihannekset ja broilerit. Keitä noin 5 minuuttia.
Vaihe 3Lisää nuudelit ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.
Vaihe 4Sekoita kookosmaito lusikalla tasaiseksi ja kaada kattilaan. (Lopun kookosmaidosta voit pakastaa.) Mausta kalakastikkeella ja käsissä murskatuilla kaffirlimetin lehdillä. Tarkista maku ja lisää kalakastiketta tarvittaessa. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria tai persiljaa.

Vinkki! Jos haluat keittoon tulisuutta, lisää tuoretta tai kuivattua chiliä.

- Laitoimme yhden punaisen miedon chilin. Tuoretta korianteria / persiljaa ei ollut, joten laitoimme kuivattua.



Aamulla kävi hyvä tuuri, kun löysin Kääpiölinnan köökistä tämän kiinalaisen salaatin ohjeen. Välillä vastaan tulee niin kivoja ohjeita, että kokeilen reseptiä siltä istumalta. Olin nimittäin hetki sitten ostanut seesaminsiemeniä, aikeessa tehdä wokkia. Salaattia syötiin alkuruoaksi, tai no, osa porukasta söi keiton jälkeen.:) Hyvää oli! Jee, seesaminsiemeniä!


Seesami-kaalisalaatti

n. 250 g kaalia
vajaa 2 rkl soijaa
1 rkl seesami- tai kasviöljyä
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa
0,5 dl seesaminsiemeniä
tuoretta paprikaa tai chiliä

Leikkaa kaali parin sentin levyisiksi ja tulitikun mittaisiksi suikaleiksi. Kasta kaalisuikaleet kiehuvaan veteen ja valuta. Sekoita salaattikulhossa öljy, soija, sokeri ja suola. Lisää kaali ja sekoita. Ripota joukkoon seesaminsiemenet ja suikaloitua paprikaa tai hieman chiliä.

Tarjoa salaatti huoneenlämpöisenä alkupalana ja valmista sitä vain kerralla käytettävä määrä.

4 kommenttia:

  1. Aasialaisittain maustetut kanakeitot on meillä suuressa suosiossa. Kevyttä ja hyvää.:) En ole huomannutkaan, että Pirkalta on tullut noita tom kha -keittoaineksia. Ne olisikin kiireessä hyvä apu.:)

    Kivan oloinen on tuo salaattikin.:) Kaalikin meillä maistuu. Yksi kaali odottelee pääsyä kaalikeitoksi ja borssikeiton joukkoon. Borssikeittoa saan aina syödä yksinäni, joten miehelle pitää tehdä sitten lihaisaa kaalikeittoa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme vasta ruvenneet kokeilemaan tällaisia aasialaisittain maustettuja ruokia.:) En minäkään tiennyt tuosta mausteseoksesta, mutta kiva että veljeltä saan välillä uusia ideoita.:) Todella nopeasti tämäkin ruoka valmistui, suunnilleen puolessa tunnissa.

      Kaalia on meillä usein ruokana, varsinkin kesällä. Tulee tehtyä laatikkoa, soppaa ja esimerkiksi Coleslaw-salaattia. Borssikeittoa en olekaan syönyt ties milloin, vaikka siitä pidänkin!

      Poista
  2. Kumpainenkin vaikuttaa mieluisalta meillekin, joten sieppaan ohjeet heti mukaani.... kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥