perjantai 4. tammikuuta 2013

Mehevä ananasraitakakku


Tätä mehevää ja herkullista kahvikakkua tulee aina välillä tehtyä ja aina se tekee kauppansa. Todella mehevää ja hyvää on, suosittelen kokeilemaan! Ohjeen olen ottanut Mimmin keittiöstä muutama vuosi sitten.

Mehevä ananasraitakakku

(14-16 annosta)

Taikina:

150 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl hienonnettua kardemummaa
1 dl ananasmehua

Täyte:

1 prk ( 250 g) rahkaa
2 rkl sitruunamehua
½ - 3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
n. 2 dl pieniä ananaspaloja ( 3-4 rengasta)

Pinnalle:

½ dl rouhittua suklaata (tai enemmänkin)
mantelilastuja

Valmistaminen:

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilöiden sekä ananasmehu. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
4. Levitä noin 2/3 taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen irtoreunaisen vuoan ( halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja vähän reunoillekin.
5. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.
6. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
7. Lusikoi loppu taikina pieninä nokareina täytteen pinnalle ja tasoita pintaa varovaisesti haarukalla, se saa jäädä epätaiseksi.
8. Ripottele päälle mantelilastut ja suklaa.
9. Kypsennä kakkua n. 160 asteisessa uunissa 50-60 min. Tarkista kypsyys tikulla.
10. Anna kakun jäähtyä haaleaksi vuoassa ja irroita vasta sitten reunarengas ympäriltä. Tarjoa kakku vasta täysin kylmänä, silloin täyte on myös jähmettynyt.

Vinkit!

- Voit käyttää tavallisen rahkan tilalla esim. sitruunarahkaa tai -tuorejuustoa, lisää täytteeseen sokeria silloin vain 2 rkl.

- Ananaksen tilalla voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja. 

8 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen resepti! Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on hedelmäisen raikasta sekä lempeän suklaista herkkua!:)

      Poista
  2. Hyvälle näyttää.Tämä kakku/torttu onkin ollut unohduksissa....jostain minäkin tämän ohjeen valmiina otin. Kunhan pakastimesta on syöty entiset leivonnaiset,voisikin tätä taas tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan tätä on muissakin blogeissa näkynyt, mutta minä löysin tämän ensimmäisenä sinun blogistasi.. Blogistasi luin, että ohje on alunperin Kaarina Roinisen, mikä ei kyllä olisi yhtään ihme, niin valtavan hyvä kakkuohje tämä on. Pitäisiköhän itsekin taas tehdä, tämä kuva kun on jo kesältä.

      Poista
  3. Vaikuttaa hyvältä. Pitää joku kerta kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monia ohjeita tulee kerran kokeiltua, mutta tämä ohje on jäänyt yhdeksi suosikeistani.

      Poista
  4. vaikuttaa kyllä herkulliselta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä resepti.:) Ananas on herkullista leivonnaisissa!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥