keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pähkinä-viikunatorttu


Jäikö joulusta yli viikunoita ja pähkinöitä? Tai tekeekö mielesi hieman jo keventää? Kokeile tätä hieman erilaista torttua, jossa on jo pieni lupaus keväästä. Ohje löytyy Pirkka-ruokasivuilta. Pohjassa on kivasti suutuntumaa pähkinöiden ja viikunoiden ansiosta, rahka ja lime raikastavat kokonaisuuden.


Pähkinä-viikunatorttu

1 ps (200 g) Pirkka pehmeitä viikunoita
1 ps (125 g) Pirkka hasselpähkinärouhetta
1 ps (125 g) Pirkka mantelirouhetta
2 rkl hunajaa
1 rkl limenmehua
Pinnalle:
1-2 tlk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa, sitruuna
tai valkosuklaa-lime
1/2 limettiä
100 g vihreitä rypäleitä
100 g tummia rypäleitä
1 persimoni / sharonhedelmä
1-2 kiiviä

Vaihe 1: Poista viikunoista kovat kannat. Pane viikunat, pähkinät, mantelit ja hunaja monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää joukkoon limetinmehu.
Vaihe 2: Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle. Anna taikinan levätä noin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
Vaihe 3: Viipaloi limetti ja puolita pestyt rypäleet. Voit jättää osan rypäleistä kokonaisiksi. Paloittele kuorittu persimoni ja viipaloi kiivi.
Vaihe 4: Irrota torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä rahka pohjalle. Koristele pähkinä-viikunatorttu hedelmillä.

Vinkki! Voit tehdä tortun myös taateleista. (Tarkista, ettei taateleissa ole kiviä.)

4 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen torttu <3

    VastaaPoista
  2. Ihana torttu!:) Kivan erilainen, jauhoton ja rasvaton pohja. Taateleita kaapissa vielä onkin, joten voisinkin osan käyttää tällaiseen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä torttu on varmaankin enemmän aikuiseen makuun.. Lapsille voisi olla turhan eksoottinen tuo pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä tehty pohja. Kiva tällaisia erilaisia kokeiluja on välillä tehdä ja hurjan kaunis torttuhan tästä tulee, kun tuoreilla hedelmillä koristelee.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥