perjantai 4. tammikuuta 2013

Paholaisen piirakka



Tämä piirakka on aivan ihanaa herkkua, sen tietää jo siitä, että ohje on ollut monissa blogeissa esillä vuosien mittaan! Ei tähän kyllä voi kyllästyä, se on varmaa! Olen tehnyt tätä monta kertaa vieraille, ja aina on tullut kiitosta ja reseptiä on kyselty jälkikäteen.

Paholaisen piirakka

5 dl   vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl   leivinjauhetta
1 tl   soodaa
1 tl   vaniljasokeria
1 tl   suolaa
1 dl   kaakaojauhetta
Sekoita keskenään

50 g   margariinia
2½ dl   vettä
Lisää kuiviin aineisiin, vatkaten 2 min.

3      kananmunaa
Lisää, vatkaa 2 min.

Ripottele pellille mariannerouhetta. Kaada taikina päälle. Paista 200'C n.20-25 min.

Kuorrutus:
230g   tomusokeria
70 g    margariinia
4 rkl   maitoa
2 tl   vaniljasokeria
Päälle mariannerouhetta

8 kommenttia:

  1. Tämä on hyvää, kunhan ei pohjaa paista vaan liian kuivaksi... pohjassa on sen verran vähän rasvaa, että niin käy helposti. Minä laitan nykysellään tuon pellille ripoteltavan rouheen ihan reilusti taikinaan ja hyvin pelittää niinkin. Aika monelle olen minäkin ohjetta jakanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin viime kerralla laitoin pohjataikinan sekaan mariannerouheen, ja oli kyllä miellyttävämpi leikata & syödä, kun pohja ei ollut niin tahmea.:) Meillä ei ole ollut tuota kuivuusongelmaa, meidän uunilla ei koskaan voi paistaa leivonnaisia niin kauan kuin ohjeessa ilmoitetaan, sen olen kokenut yrityksen ja erehdyksen kautta. Ainahan näitä leivonnaisia kannattaa vahdata, ettei liikaa kuivu tai tummu tms.:)

      Poista
  2. Milloinkahan sitä ehtii kaikki mahdolliset reseptit testaamaan? Tämäkin on vielä tekemättä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoajan tulee uutta, kaikkea ei voi millään kokeilla, vaikka haluaisi..:D Jos tykkää minttusuklaasta, niin näitä kannattaa kyllä kokeilla!

      Poista
  3. tätä on pitänyt kokeilla,näyttää niin hyvältä =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tehty jo monen monta kertaa, kuuluu suosikkeihimme..:)

      Poista
  4. Käytitkö ohjeeseen leivontakaakaota (sokeroimaton kaakao) vai esim. Oboy:ta? Mietin leipomishommia, mutta näin äkkiseltään tuntuisi että tulee liian makeaa Oboy-kaakaolla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän leivonnassa aina sokeroimatonta leivontakaakaota!:) Makeutetut kaakaojauheet eivät tuo mielestäni tarpeeksi aitoa ja syvää makua, ja ovat todella makeita. Sokeria kun leivonnaisiin tulee muutenkin paljon (kuten tähän piirakkaan!), voisi lopputulos olla jo aivan ylimakea.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥