keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Porkkana-ananaskakku


Täytyy tunnustaa, jo monta vuotta minulla on ollut yksi heikkous.. Se on ehdottomasti porkkanapiirakka/-kakku. Tähän herkkuun en voisi koskaan kyllästyä.:) Tällä kertaa kokeilin erilaisella ohjeella kuin yleensä. Yhteishyvästä löydän usein kivoja ohjeita. Tähän kakkuun käytin suuntaa antavana ohjeena tätä Porkkana-ananaskakun reseptiä. 

Kuorrutteen tuorejuusto vaihtui sulatejuustoon, koska se on mielestäni parempaa ja maukkaampaa, erityisesti porkkanakakun päällä. Kuorrutteesta olisi ehkä tullut "muhkeampaa" tuorejuustolla? Laitoin tomusokeria enemmän, kuin ohjeeseen oli merkitty, mutta kuorrute jäi silti löysähköksi. Kakun paistoin isommassa vuoassa, kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten paistoaika puolittui. Muitakin pieniä muutoksia kakkuun tein, jotta sain siitä mieleiseni.


AINEKSET
12 palaa

3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 pientä porkkanaa
1 dl kookoshiutaleita
1 prk ananasmurskaa 

Kuorrutus
200 g maustamatonta sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
pekaanipähkinöitä

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.


4 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on yksi parhaimpia leivonnaisia, ja ehdottomasti juuri sulatejuustokuorrutteella. Sulatejuuston kanssa vain useimmiten pakkaa käymään niin, että se jää hieman juoksevaksi, kun ei sitä tomusokeriakaan voi ihan älyttömiä määriä lisätä. Mutta ei se makua kuitenkaan haittaa, vaikka vähän löysempääkin olisi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuustolla saisi ehkä muhkeamman kuorrutuksen, mutta kyllä sulatejuuston pieni suolaisuus on täydellistä tähän tarkoitukseen!;) Silloin kun maistoin ensimmäistä kertaa porkkanapiirakkaa, siinä oli juuri sulatejuustosta tehty kuorrute, ja olin heti aivan myyty.;) Minä tykkään jättää porkkanakakun piirakkamaiseksi, jotta kuorrute maistuu enemmän. Kuorrutusta ei voi olla koskaan liikaa..:D

      Poista
  2. Kompaan mMistuis varmaan sullekin- kommenttia....prikulleen olen samaa mieltä kuorrutuksesta.... ajatuksena on ollut jo pidemmän aikaa tehdä taas jokin versio porkkanakakusta/piirakasta. Jemmassa on yksi oma lemppariohje, millä olen muutamia kertoja tehnyt. Pitää vaan varmistaa ohjeen antajalta, että ohjeen saa julkaista....kunhan vuodatus alkaisi toimia.Viime yönä alkoi siirto ja blogit ovat oleet mustina....toiveikkaana olen aamupäivän aikana käynyt koneella (kun on vapaapäivä) vaan ei vielä ole blogini tullut näkyviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti blogisi tulee pian näkyviin ja pääset jatkamaan bloggailua entiseen malliin!:) Ainakin toivon, että jatkat bloggausta, vaikka vuodatuksen ongelmat ovat ottaneet aikansa.. Laitahan resepti jakoon, jos saat luvan siihen. Porkkanapiirakka on herkkua, ja ohjeita on vaikka kuinka. Sulatejuustokuorrutus sen olla pitää!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥