lauantai 26. tammikuuta 2013

Puolukka-piimäpiirakka


Tämän Helsingin Sanomien ohjeen olen löytänyt kolmisen vuotta sitten Maistuis varmaan sullekin! -blogin vanhalta puolelta. Piimäpohjaiset piirakat ovat meidän suosikkejamme, ja siksi tämäkin ohje silloin tarttui omaan reseptikansiooni mukaan. Kaneli ja fariinisokeri sopivat puolukan kanssa hyvin yhteen ja taittavat kirpeyttä. Pohjasta tulee kostea, mehevä ja korkea, niin kuin piimäpohjaisissa piirakoissa yleensä. Ohje on helppo ja nopea, kun ainekset vain sekoitellaan yhteen ja kaadetaan pellille.:) Täytyypä muuten lähteä tekemään taas tätä piirakkaa syksyllä kerätyistä puolukoista.


Pohja:

6 dl piimää
3/4 dl öljyä
3 1/2 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

6 dl puolukoita
1/2 dl fariinisokeria

Sekoita vehnäjauhoihin sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää piimään öljy, sokeri ja jauhoseos. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille ja levitä päälle puolukat ja fariinisokeri. Kypsennä 200 asteessa 25-30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Kiitos tämän piirakan muistuttamisesta.:) Pitääkin tätä leipoa seuraavalla kerralla, kun tulee tehtyä jotain puolukoista. Piimäpohjaiset piirakat on ihan parhaita, nopeita ja maukkaita.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä.:) Molemmat puolukkapiirakkareseptit olen blogistasi napannut, toinen hyvä ohje on se muruseoksella päällystetty piiras. Toipilaana ei viikonloppuna vielä jaksanut kauheasti hääräillä, mutta kyllä tällaisen nopean piirakan jaksoi väsätä, nopea on tehdä.:)

      Poista
  2. Punaherukkaversiona muistelen jotain vastaavaa tehneeni, vaan puolukoista ehken en... sama pää kesät talvet, niin ei enää muista tarkkaan. Meillä taasen piimäpohjaisia piiraita tulee tehtyä harvoin, kun pitäs muistaa ostaa se piimä kaupasta, kun ei sitä muutoin kukaan juo. Tämäkin pääsee meillä kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmasti hyvää punaherukoillakin, täytyy laittaa korvan taakse. Meillä ei kukaan muu juo piimää kuin minä aina silloin tällöin. Varta vasten ostin tällä kertaa piimää piirakkaan. Yleensä tuppaa käymään niin, että piimäpurkki jää jääkaappiin lojumaan ja päivämäärä lähestyy ja sitten leivon siitä kiireellä jotain, kuten piimäkakkua.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥