keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ruis-mustikkapuuro


Kesällä tuli kokeiltua tätä herkullista ja terveellistä ruis-mustikkapuuroa, jonka ohjeen löysin Ruokailmiö -blogista. Moni on varmasti lapsena syönyt puolukka-ruispuuroa, mutta kyllä ruispuuroon kannattaa muitakin marjoja käyttää. Lopputulos oli samettisen hyvää.

Ruis-mustikkapuuro  (4:lle)

1 l vettä
5 dl mustikoita
1/4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3/4 dl sokeria

1. Mittaa kattilaan vesi ja (pakaste)mustikat, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää ruisjauhot vispaten joukkoon. Keittele hiljakseen välillä sekoitellen 45 – 60 minuuttia. Puuron sekoittaminen estää puuroa paakkuuntumasta.
3. Nauti sellaisenaan, (rasvaisen) maidon kanssa tai voin kera.

4 kommenttia:

  1. Puolukka-ruispuuro on tutumpi, mutta mustikkainen olisi varmasti yhtä hyvää. Puolukka ja mustikka sopivat molemmat rukiin kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kuulun siihen pieneen osaan, joka ei ole saanut lapsena puolukka-ruispuuroa, joidenkin mielestä olen kai onnekas.;D Tiedä häntä, mutta minä tykkään kyllä puuroista..:) Rukiinen piirakkataikinakin sopii puolukan ja mustikan kanssa oikein hyvin yhteen.

      Poista
  2. tein itselleni lupauksen,että keittelen taas aamiaiseksi puuroja...tässä olisikin kiva puuro ohje =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä uudenvuodenlupaus.. Minä teen aika usein puuroja, koska tykkään niistä todella paljon.:) Melkeinpä varmaan parasta aamupalaa mitä voin toivoa, heti pannukakkujen jälkeen..:D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥