sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vanilja-luumutortut


Tällaisia torttuja tein jouluna ja nyt teki mieli pyöräyttää näitä vielä uudemman kerran, kun kaikkia tarpeita oli sopivasti kotona. Ihastuin näihin suunnattomasti, olivat mielestäni paljon parempia kuin perinteiset luumutortut.

Vanilja-luumutortut
10 kpl

- 500 g Myllyn Paras torttutaikinalevyjä


- Vaniljakreemiä (esim. Sallisen vaniljakreemijauheesta)

- Luumumarmeladia

- Reunojen voiteluun kananmuna

- Hunnutukseen tomusokeria

Sulata torttutaikinalevyt ja jaa ne kahtia. Jaa jokaiselle levylle ensin noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä ja sitten noin teelusikallinen luumumarmeladia. Leikkaa veitsellä täytteiden ympärille pieni neliö, älä kuitenkaan paina pohjaan asti. Näin reunat kohoavat uunissa paremmin. Voitele reunat kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Itse olen tehnyt näitä vaniljatuorejuustolla ja on mun lemppareita, joten uskon näidenkin olevan aivan huippuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi hyviä! Vaniljatuorejuustoa täytyykin joskus kokeilla. Luumumarmeladin tilallakin voi käyttää jotain muuta, ensi kerralla ajattelin kokeilla omenahillolla, lemon curd voisi sopia myös, tai vadelmamarmeladi!:)

      Poista
  2. Ihania torttuja, vaikka käyhän nämä jo ihan viinereistäkin.:) Olen joskus tehnyt saman tyyppisiä Blå Bandin vaniljakiisseliaineksista. Tuo täytteiden ympärille leikattava neliö olikin hyvä vinkki, kiitos!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mietin, että nimeänkö viinereiksi, mutta en sitten kehdannut kun käytin valmista torttutaikinaa..:D Teen usein tämän tyyppisiä viinereitä, jopa kesällä.. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan. Marmeladin/hillon tilalla olen kesällä käyttänyt esim. tuoreita nektariineja! Lisäksi näitä on todella helppoa ja nopeaa valmistaa vaikka yllätysvieraille. Tuo neliökikka on kieltämättä hyvä, en muista mistä olen sen lukenut..:D

      Poista
    2. Useinhan valmistaikinasta tehtyjä näkee pikaviinereiksi nimitettynä, mutta ei se nimi leipomustakaan pahenna.;) Torttutaikinasta on kyllä näppärä tehdä kaikenlaista tarjottavaa nopeastikin, kun taikinan sulamisessakaan ei mene paljon aikaa, kun levittää levyt erikseen.:)

      Poista
    3. Kyllä tuolla valmistaikinalla ihan hyviä pikaviinereitä tulee. Viinereitä en ole kotona tehnyt koskaan, ovat aika työläitä ja aikaavieviä leivonnaisia, ja minä pidän helpoista ohjeista. Noh, ammattikoulussa olen sentään tehnyt vadelmaviinereitä (ja ne olivat hyviä!!)..:)

      Poista
  3. nämä ne onkin herkkua,sanoo allekirjoittanut joka ei niin paljon luumumarmeladista välitä ;)

    VastaaPoista
  4. niin ja piti lisätä vielä,että samaa bb:n vaniljakastiketta olen käyttänyt kuin MVS tuossa yllä kirjoitti ja huh,kun kerran nimesin tämmöiset pikaleivonnaiset viinereiksi,niin sain aikamoisen ''saarnan''asiantuntevalta taholta, ettei niitä voi viinereiksi kutsua ;D ja siitä suivaantuneena tein/kokeilin muuten ihan oikeita viinereitäkin, pariinkin otteeseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei.. Välillä tulee kyllä kieltämättä aika mielenkiintoista palautetta. Ketähän sekin haittaa, vaikka torttuja viinereiksi nimittäisikin..:D

      Poista
  5. jep,niinpä...tämä on mielenkiintoinen maailma,tämä blogistania ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuitenkin, että suivaantuneena päätit kokeilla ihan oikeita viinereitäkin. Itsekin olen kokeillut, joten voin jatkossa vedota edes kokeilleeni.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥