Nämä herkulliset piirakat matkaavat tällä kertaa miehen työpaikalle iltapäiväkahville. Mietin, mitä tekisin nopeasti ja vaivattomasti melko suurelle porukalle.. Nopeatekoiset piimäpohjaiset piirakat ovat meheviä ja maukkaita, eli eivät petä koskaan. Tällä kertaa jään nyt itse ilman herkkuja, mutta ei se taida niin vaarallista olla.;) Viikonlopuksi täytyisi kuitenkin vielä tehdä jokin kakku kotiinkin. Tämän ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekin! -blogista.
Raparperipiirakka
(pellillinen)
4,5 dl piimää
3 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
150 g sulatettua voita
Pinnalle:
kuorittuja raparperin paloja
kanelia
hienoa sokeria
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle raparperinpaloja, kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.
Omenapiirakka
1 annos taikinaa
+ ripaus kardemummaa taikinaan
Pinnalle:
kuorittuja omenoita lohkoina
kanelia
ruokosokeria
Ihan alkoi tekemään mieli raparperipiirakkaa, mutta pitää odotella siihen asti, että lumet sulaa ja raparperit alkaa kasvamaan. Onneksi pian on jo sentään maaliskuu.:)
VastaaPoistaPari viimeistä raparperipussukkaa pakastimesta käytin tähän piirakkaan, mutta kyllä raparperipiirakka parhaalta maistuu juuri keväällä pitkän talven jälkeen.:) Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi ja huomattavasti valoisampaa on jo.. Aurinkokin pilkahti tänään (tosin todella pikaisesti) pitkästä aikaa. Kevättä kohti mennään!
PoistaPiimä antaa kyllä hyvän maun piirakkataikinalle :)
VastaaPoistaSamaa mieltä. Piimäpohjaiset piirakat onkin meillä suosituimpia.:)
PoistaNam...varmasti ovat herkkua. Minä tein sinulta otetulla piimäpiirakkaohjeella muutamia viikkoja sitten...pitääpä seuraavaksi tehdä tällä ohjeella, tässä on näköjään pikksen erilaiset ainesuhteet mm rasvaa enemmän. Aikaisemmin en ole ollut mitenkään piimäpiirakoiden fani, vaan näköjään pitää vielä näin vanhoilla päivillä muuttaa mieli.
VastaaPoistaKyllä se makuaisti tuppaa muuntumaan elämän aikana. Täytyy sanoa, että varsinkin näin kaksikymppisenä tuntuu, että ruoan suhteen oppii vähän väliä pitämään uusista makuelämyksistä. Piimäpohjaisista piirakoista pidin jo lapsena, mutta enpä silloin edes tiennyt, että leivonnaisessa piimää oli. En olisi varmasti edes maistanut, jos olisin tiennyt.:D Nyt jopa välillä rupean niin himoitsemaan piimää, että ostan sitä kaupasta ihan juotavaksi..:) Onneksi näistä piirakoista jäi muutama desi minullekin.
PoistaNappasin raparperiohjeen mukaani ja teenkin sitä viikonloppuna vieraille! :) Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaKiva kuulla!:) Ole hyvä vain!
PoistaTulin tehneeksi tätä viikonloppuna ja vieraat pitivät kovasti (sekä itse!). :) Tosin raparperiohje vaihtui omenaohjeen mukaiseksi sillä pakastimessa ei ollutkaan raparpereja vaikka niin luulin. Pitänee käydä siis vanhempieni pakastimella täydentämässä raparperisatoa. ;)
PoistaJoka tapauksessa, oli oikein mehevä piiras! :)
Oi, kiva kuulla! Hyvä perusohje on tämäkin, ja pinnalle voi laittaa marjoja tai hedelmiä, mitä nyt milloinkin on tarjolla. Omaa pakastintani täydennän myös käydessäni vanhempieni luona.;)
PoistaItse kokeilin mansikkapiirakkaa ohjeellasi, ja oli kyllä aivan ihana ohje!!:)
pakko varmaan kokeilla viikonloppuna(piti jättää herkut vähmmälle,mutta kun alkaa loma);D
VastaaPoistaKokeile vaan, kyllähän sitä nyt loman kunniaksi täytyy hieman herkutella.;)
PoistaNyt tuli minullakin viimeinkin kokeiltua tämäkin ohje...raparperiversiona tosin. Nopea ja helppo, eikä ole liian makeaakaan.
VastaaPoistaTämä on hyvä perusohje.. Ja sopii muutkin täytteet hyvin.
PoistaHei Melody.
VastaaPoistaMeille on tulossa noin 70 vierasta ja ajattelin kokeilla tuota sinun omenapiirakkaasi. Kysymys kuuluukin että monellekko tuosta piiraasta tulee
suht´ koht´ hyvänkokoinen pala?
Ally
Hei Ally!
PoistaOlen aina leikannut pellillisestä piirakkaa 25 palaa. Silloin piirakasta saa hyvänkokoiset palat, mutta tilaa jää mahdollisille muille tarjottavillekin.