tiistai 19. helmikuuta 2013

2 x piimäpohjainen piirakka


Nämä herkulliset piirakat matkaavat tällä kertaa miehen työpaikalle iltapäiväkahville. Mietin, mitä tekisin nopeasti ja vaivattomasti melko suurelle porukalle.. Nopeatekoiset piimäpohjaiset piirakat ovat meheviä ja maukkaita, eli eivät petä koskaan. Tällä kertaa jään nyt itse ilman herkkuja, mutta ei se taida niin vaarallista olla.;) Viikonlopuksi täytyisi kuitenkin vielä tehdä jokin kakku kotiinkin. Tämän ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekin! -blogista.

Raparperipiirakka

(pellillinen)

4,5 dl piimää
3 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
150 g sulatettua voita

Pinnalle:
kuorittuja raparperin paloja
kanelia
hienoa sokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle raparperinpaloja, kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.




Omenapiirakka

1 annos taikinaa
+ ripaus kardemummaa taikinaan

Pinnalle:
kuorittuja omenoita lohkoina
kanelia
ruokosokeria

16 kommenttia:

  1. Ihan alkoi tekemään mieli raparperipiirakkaa, mutta pitää odotella siihen asti, että lumet sulaa ja raparperit alkaa kasvamaan. Onneksi pian on jo sentään maaliskuu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari viimeistä raparperipussukkaa pakastimesta käytin tähän piirakkaan, mutta kyllä raparperipiirakka parhaalta maistuu juuri keväällä pitkän talven jälkeen.:) Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi ja huomattavasti valoisampaa on jo.. Aurinkokin pilkahti tänään (tosin todella pikaisesti) pitkästä aikaa. Kevättä kohti mennään!

      Poista
  2. Piimä antaa kyllä hyvän maun piirakkataikinalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Piimäpohjaiset piirakat onkin meillä suosituimpia.:)

      Poista
  3. Nam...varmasti ovat herkkua. Minä tein sinulta otetulla piimäpiirakkaohjeella muutamia viikkoja sitten...pitääpä seuraavaksi tehdä tällä ohjeella, tässä on näköjään pikksen erilaiset ainesuhteet mm rasvaa enemmän. Aikaisemmin en ole ollut mitenkään piimäpiirakoiden fani, vaan näköjään pitää vielä näin vanhoilla päivillä muuttaa mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se makuaisti tuppaa muuntumaan elämän aikana. Täytyy sanoa, että varsinkin näin kaksikymppisenä tuntuu, että ruoan suhteen oppii vähän väliä pitämään uusista makuelämyksistä. Piimäpohjaisista piirakoista pidin jo lapsena, mutta enpä silloin edes tiennyt, että leivonnaisessa piimää oli. En olisi varmasti edes maistanut, jos olisin tiennyt.:D Nyt jopa välillä rupean niin himoitsemaan piimää, että ostan sitä kaupasta ihan juotavaksi..:) Onneksi näistä piirakoista jäi muutama desi minullekin.

      Poista
  4. Nappasin raparperiohjeen mukaani ja teenkin sitä viikonloppuna vieraille! :) Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin tehneeksi tätä viikonloppuna ja vieraat pitivät kovasti (sekä itse!). :) Tosin raparperiohje vaihtui omenaohjeen mukaiseksi sillä pakastimessa ei ollutkaan raparpereja vaikka niin luulin. Pitänee käydä siis vanhempieni pakastimella täydentämässä raparperisatoa. ;)
      Joka tapauksessa, oli oikein mehevä piiras! :)

      Poista
    2. Oi, kiva kuulla! Hyvä perusohje on tämäkin, ja pinnalle voi laittaa marjoja tai hedelmiä, mitä nyt milloinkin on tarjolla. Omaa pakastintani täydennän myös käydessäni vanhempieni luona.;)

      Itse kokeilin mansikkapiirakkaa ohjeellasi, ja oli kyllä aivan ihana ohje!!:)

      Poista
  5. pakko varmaan kokeilla viikonloppuna(piti jättää herkut vähmmälle,mutta kun alkaa loma);D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, kyllähän sitä nyt loman kunniaksi täytyy hieman herkutella.;)

      Poista
  6. Nyt tuli minullakin viimeinkin kokeiltua tämäkin ohje...raparperiversiona tosin. Nopea ja helppo, eikä ole liian makeaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä perusohje.. Ja sopii muutkin täytteet hyvin.

      Poista
  7. Hei Melody.
    Meille on tulossa noin 70 vierasta ja ajattelin kokeilla tuota sinun omenapiirakkaasi. Kysymys kuuluukin että monellekko tuosta piiraasta tulee
    suht´ koht´ hyvänkokoinen pala?
    Ally

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ally!
      Olen aina leikannut pellillisestä piirakkaa 25 palaa. Silloin piirakasta saa hyvänkokoiset palat, mutta tilaa jää mahdollisille muille tarjottavillekin.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥