torstai 7. helmikuuta 2013
Hedelmäinen waldorfinsalaatti
Waldorf on yksi lempisalaateistani. Välillä lisään joukkoon juustokuutioita ja välillä teen tätä hedelmäistä versiota, jonka ohjeen olen ottanut joskus Yhteishyvästä.
Hedelmäinen waldorf
6 annosta
3 lehtisellerin vartta
2 punaista omenaa
150 g tummia viinirypäleitä
0,2 kiinankaalia
1 pieni prk ananaspaloja omassa liemessä
1 ps (70 g) saksanpähkinöitä
(käytin ½ pussia hasselpähkinärouhetta & pekaaneja)
Kastike
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl sinappia
2 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Viipaloi lehtisellerit. Halkaise omena, poista kanta ja siemenkota ja paloittele. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Hienonna kiinankaali. Valuta ananakset ja rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Yhdistä salaattiainekset ja valuta kastike joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin ja anna maustua viileässä hetken ennen tarjoamista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi maukas salaatti on. Itse teen jostain syystä tosi harvoin waldorfia. Mielessä on kyllä nytkin ollut, kun tuli varsiselleriäkin ostettua, mutta sellerit on pikkuhiljaa kuluneet muihin ruokiin:
VastaaPoistaAika harvoin tulee nykyään itsekin tehtyä, vielä muutama vuosi sitten tein useammin. Selleri varmasti jakaa mielipiteet, mutta itse tykkään mausta sekä rapeasta koostumuksesta.:)
Poista