maanantai 25. helmikuuta 2013

Kuningatarpiirakkaa toffeekuorrutteella


Tämä piirakka toimitti tällä kertaa kakun virkaa syntymäpäivillä. Kuten olen aiemmin kertonut, meillä miesväki tykkää kaikenlaisista toffee- & kinuskiherkuista. Olen antanut aina sankareille vaihtoehtoja leipomusten suhteen, kumma juttu, että toffee vei jälleen pisimmän korren. Ohje oli kesällä Maistuis varmaan sullekin! -blogissa. Harmi, että näin talvella ei ole noita ihastuttavia tuoreita marjoja laittaa kakun päälle. Olen niin innoissani, kun meidän "kylän" kaupoista saa nyt vihdoin tuota karamellisoitua maitoa!! Ensi kerralla tehdään kyllä taas jotain banoffeeversiota.;)

Kuningatarpiirakka

175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
120 g ranskankermaa
n. 5 dl tuoreita vadelmia ja mustikoita

Kuorrutus:
karamellisoitua maitoa
tuoreita vadelmia, mustikoita sekä vihermintun lehtiä

Pursotukset: 
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ranskankerman kanssa puuhaarukalla sekoittaen. Kääntele marjat varovasti joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175 -asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja irrota vuoka. Levitä jäähtyneen piirakan päälle karamellisoitua maitoa, ja koristele marjoilla ja mintun lehdillä (sekä halutessasi kermapursotuksilla).

16 kommenttia:

  1. Valmiiksi karamellisoitu maito on kätevää.:) Itse en viitsi alkaa purkkeja keittämään ja vähän pelkäänkin sitä keittämishommaa, kun olen kuullut kauhujuttuja purkkien räjähtämisestä...;) Onneksi nykyään on jo hyvin joka paikassa saatavilla valmiiksi keitettyäkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oletkos kokeillut valmistamista mikrossa,ei tarvitse keitellä eikä pelätä purkin posahtamista...vaan tarkka kannattaa olla,tulee niin nopsaan valmiiksi ja korkeareunainen astia ettei kuohu yli :)

      Poista
    2. On kätevää, kun saa valmiina.:) Itse kokeilin kerran mikrossa, mutta onnistuin pilaamaan seoksen täysin, en tiedä mitä tapahtui, mutta toffeeta siitä ei takuulla tullut.:D Purkkeja olen kerran keittänyt, mitään ei räjähtänyt, mutta avomieheni putsasi kattilaa tunnin verran karhunkielellä.. Liimat juuttuivat aika hyvin kiinni kattilaan! Eli itse ainakin jatkossa ostan valmista toffeeta.:P

      Poista
    3. oi :D sitä voi sattua kaikenlaista...minä en ole löytänyt vielä valmista,tai no s-marketissa ei ole ainakaan,eikä tietenkään meidän lähikaupoissa siwassa ja salessa,isommista marketeista varmasti löytyy...taatusti ostan myös, kun eteen osuu :)

      Poista
  2. nami maiskis =P ihanan näköistä,kun tuo toffee oikein valuu tuossa päällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti.. Aikamoinen makujen sinfonia, herkullinen sellainen!:P

      Poista
  3. Upea ja herkullinen kakku. Pitää laittaa muistiin maaliskuun lopulla olisi käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kokeilepa vain tätä herkullista kakkua.

      Poista
  4. Kylläpä herahti vesi kielelle, kerrassan herkullisen kuuloinen ja näköinen, nam.

    VastaaPoista
  5. Tätä herkkua minäkin testasin kun näin ohjeen Maistuis varmaan sullekin blogissa ja kyllä maistui ;)
    Tein vkoloppuna punaherukoista tuota olla olevaa jogurttipiirakkaa... olin vähän hätäinen ja otin liian aikaisin piirakan pois uunista, jäi raa'aksi keskeltä. Syötyä se tuli, mutta en ottanut kuvaa... ensi vkoloppuna uudelleen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui!;) Minulle kävi aivan samalla tavalla ensimmäisellä kerralla. Jatkossa ajattelin hieman alentaa paistolämpötilaa ja paistaa hieman kauemmin. :) Mielessäni oli ensi kerralla kokeilla punaherukoilla, ovat suurta herkkuani!!:)

      Poista
  6. Näyttää ihanan hampaissa kirskuvan makealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeaa on, minulle pienikin pala riitti kahvin kanssa!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥