sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mansikkaiset viipalepikkuleivät


Maistuis varmaan sullekin! -blogissa tehtiin hetki sitten näitä ihania viipalepikkuleipiä. Monesti olen ennenkin tehnyt viipalepikkuleipiä vadelma- tai aprikoosimarmeladilla. Nyt kokeilin mansikkaista versiota. Mukavaa vaihtelua tuo myös mantelimassa, jota taikinaan tulee. Ihania pikkuleipiä, keskeltä hieman sitkeitä. Juuri meidän makuumme, ja niin helppoja valmistaa!

Mansikkaiset viipalepikkuleivät
(n. 30 kpl) 

200 g voita
75 g mantelimassaa
1 1/2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g paiston kestävää mansikkamarmeladia

Koristeeksi:
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Sekoita pehmeä voi ja mantelimassa tasaisesti sekaisin. Lisää tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää taikinaan keskenään sekoitut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan. Pyörittele osat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi ja laita tangot uunipellille leivinpaperin päälle. Painele sormella taikinatankojen keskelle syvennys ja täytä syvennykset mansikkamarmeladilla. Paista tankoja uunin keskitasolla 200 asteessa 12 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi, ja pursota seoksesta koristeraidat. Leikkaa tangot terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi.

12 kommenttia:

  1. Katselin jo Maistuis varmaan sullekin-blogissa että näyttävät hyviltä ja tässa taas ovat niin houkuttelevan näköisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat niin houkuttelevan näköisiä, että oli pakko kokeilla heti.:) Ihanan makuisia myös!

      Poista
  2. Minäkin näitä samassa lhteessä jo ihastelin...manstelijauhe antaa varmasti pikkasen erilaista rakennetta näihin. Ihan tavis murotaikinasta tällaisia väännettiin sillon kun minä opiskelin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murotaikinasta minäkin olen aikaisemmin tehnyt viipalepikkuleipiä. Mantelimassaan ansiosta taikinamassaa on selkeästi parempi käsitellä, eikä valmiista pikkuleivistä tule niin helposti murenevia.:)

      Poista
  3. Näitä pitääkin ihan ehdottomasti tehdä jonain päivänä, olisi vielä omaa hiloakin :) ovat tosi hyviä ja kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, voin suositella.:) Perinteiset pikkuleivät onkin niin hyviä!

      Poista
  4. Sinä teitkin näitä tosi nopsaan. Kiva!:) Mantelimassa on hyvä tuossa taikinassa. Antaa makua ja tulee mukava koostumus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viipalepikkuleipiä tulee tehtyä usein kotiin kahvipöytään, kun ovat niin nopeita valmistaa. Kiva ohje, jota tulee tehtyä jatkossakin!:)

      Poista
  5. Voi että nämäkin on herkun näköisiä! Harmi kun olen niin onneton leipuri, että vähän liian usein menee makeissa ihan plörinäksi. Jos sitä joku päivä uskaltaisi taas kokeilla pikkuleipiä..edelliset ei onnistuneet ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoittelua, harjoittelua, kyllä se siitä alkaa sujumaan. Näistä on hyvä aloittaa.:)

      Poista
  6. tosi herkullisen näköisiä,nam =) katsotaan löytyykö bloggausinnostus,nyt kun sitä saatellaan kuntoon,jotenkin on jäänyt muidenkin blogeissa käynti,kun ei ole ollut asiaa omaankaan ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!:) Eiköhän se innostus sieltä kevään mittaan palaudu, kun vuodatus saadaan hienosäädettyä toimintakuntoon.:) Häntä pystyyn!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥