perjantai 15. helmikuuta 2013

Suklaiset pullat


Näihin pulliin sain idean Yhteishyvän ruokaliitteestä, helmikuun numerosta. Pullat oli leivottu ohjeessa bostonin muotoon. Minä halusin tehdä tällä kertaa puusteja, kun valmistuvat uunissa nopeammin ja yksittäiset pullat tuppaavat jäädä mehevämmiksi, ainakin minulla. Aika ihania olivat.:)


Suklaaboston tai pullat
2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
100 g tummaa suklaata
75 g voita tai margariinia
4 rkl sokeria

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Riko muna ja sekoita lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Valmista täyte. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Paloittele suklaa. Sekoita osa suklaapaloista täytteeseen ja jätä loputa koristeluun. Kauli taikina levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri levy rullaksi korvapuustien tapaan. Leikkaa rulla yhdeksään tai kymmeneen osaan. 

Jos teet bostonkakun: Voitele kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Nosta palat vuokaan ja kohota. Voitele, painele suklaapaloja pinnalle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Siivilöi halutessasi jäähtyneen bostonin pinnalle tomusokeria.

Minä laitoin pullat vuokiin, kohotin liinan alla, voitelin, ripottelin päälle värikästä raesokeria ja paistoin 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. En ole koskaan käyttänyt suklaata täytteenä pullissa! On varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joskus kokeilla, olivat oikein hyviä ja ihanan suklaisia.:)

      Poista
  2. samaa ohjetta silmäilin,hyviltä näyttää nämäkin...muutta nyt on ''ihan pakko''pitää herkkutauko ;) kunnes koittaa taas maaliskuussa parit synttärit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein pienen satsin näitä samalla kun tein laskiaispullat.:) Miehen synttärit ovat ensi viikolla, joten kakkua pitäisi seuraavaksi tehdä.;)

      Poista
  3. Näiden on pakko olla hyviä!:) Sama vika kuin Vilijaanalla, pakko olisi pitää herkkutaukoa. Mutta on se vain niin vaikeaa. Aina tulee johonkin repsahdettua.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat, onhan näissä sentään suklaata.;) Valkosuklaisia pullia olen joskus tehnyt myös, silloin tuli laitettua lisäksi appelsiinituorejuustoa.:) Nyt emme vielä pääse herkkutaukoilemaan, kun miehellä on synttärit keskiviikkona. Lupasin tehdä työpaikalle viemisiksi pari piirakkaa. Jonkunlainen kakku täytyisi tehdä myös viikonlopuksi kotiin.:)

      Poista
  4. Varmasti ovat nämäkin herkkupullia suklaafaneille. Joskus kauan sitten olen kokeillut jotain vastaavia, vaan kanssasyöjä ei niin kauheasti suklaasta perusta(käsittämätön asia!)niin ei tule harrastettua usein. Jotain herkkua olisi tehnyt kyllä mieli näin nimpparien kunniaksi, vaan taitaa pittää tyytyä kaupan keksiin.....vasta huomenna leipomispäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaafanille ovat kyllä tosiaan herkkua nämäkin.. Meillä miehet ovat enemmän toffeen ja kinuskin ystäviä, ei niinkään suklaan... Perheen naiset ovat kyllä suklaafaneja sitäkin enemmän...;)

      Hyvää nimipäivää!:) Meilläkin on huomenna miehen syntymäpäivä, mutta näin keskellä viikkoa yritämme olla herkuttelematta.. Työpaikalle tein pari helppoa ja hyvää piirakkaa ja viikonloppuna sitten herkutellaan kakulla kotona.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥