maanantai 4. helmikuuta 2013

Wiener Nougat-piirakka


Tästä ihanasta piirakasta tuli kertaheitolla yksi lemppareistani. Mukavaa vaihtelua mokkapaloille, joita meillä tehdään usein. Pellillinen piirakkaa syntyy vaivattomasti ja lopputulos on mielettömän herkullinen. Kannattaa kokeilla!:) Ohje on bongattu Piimäsuille-blogista


Wiener Nougat-piirakka

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 dl maitoa
vajaa pussillinen Wiener nougat crushia

Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet (myös wiener nougat crush) keskenään. Sekoita jogurtti, maito ja munat keskenään. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita ainekset. Sekoita mahdollisimman vähän, älä vaivaa.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.


Kuorrutus:
100 g voita (tai margariinia)
½ - 3/4 dl kahvia
vajaa paketillinen tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sekoita ainekset sopivan paksuiseksi kuorrutteeksi. Piirakka saa olla hieman jäähtynyt ennen kuin levität kuorrutteen. Ripottele loput wienernougat crushista kuorrutteen pinnalle.

14 kommenttia:

  1. Mitenhän mulla on mennyt ohi silmien tällainen ihanuus Piimäsuille-blogissa. Onneksi täältä yhytin ja sieppaan ohjeen heti mukaanai. Tuo crush on herkkuani....mihin sitä vaan aina keksiikään käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä löydän kaikki piirakkaohjeet blogistasi, joten vähän jo ihmettelin, kun en tätä reseptiä ollut vielä blogissasi nähnyt.;) No hyvä että nyt tämän ohjeen löysit niin pääset tätä herkkua kokeilemaan!:)

      Poista
  2. Harmi kun meilläpäin ei myydä mitään hyvää kuten wiener-nugaata ... paikalliset ei ymmärrä yhtään hyvän suklaan tai karkin päälle kuten me suomessa ja euroopassa ;) Herkullisen kuuloinen ohje, tosi kauniita paloja. Elegantteja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti.:) Harmillista, että teillä ei ole tällaista valikoimaa. Sinun täytyy pyytää, että joku lähettää Suomesta suklaata, jotta pääset leipomaan.;) Tämä on ihana ohje!

      Poista
  3. En olekkaan koskaan käyttänyt wiener-nugaata leivonnassa, täytyy joskus laittaa johonkin :) mutta näyttävät tosi hyviltä :)

    VastaaPoista
  4. Wiener nougat on ihanaa, joten varmaan on ihanaa tällainen piirakkaversio.:) Pienenä sain aina kummeilta lahjaksi Wiener nougatia. Nyt en enää edes muista koska viimeksi olisin sitä syönyt. Pitänee ostaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kyllä mielettömän herkullista, kannattaa kokeilla.:) Wiener nougat on lempisuklaani, ostan sitä aina jouluna. Kiva, että on noita erilaisia crusheja leivontaan.:)

      Poista
  5. Hei! Vieraspaikassa sain vasta tätä herkkupiirakkaa ja päätin sitten itsekin kokeilla. En vaan jostain syystä onnistu. Ensimmäisestä piirakasta tuli ohut ja hyvin löysä, vaikka kauan yritinkin paistaa. Päättelin sitten, että tein jonkin virheen ja kävin uuteen koetukseen. Luin ohjeet tarkasti, ja laitoin piirakan paistumaan - mutta vieläkään ei näytä onnistuvan. 25 minuutin uuniajan jälkeenkin taikina hölskyy ja reunoilla tirisee. En käsitä mikä on vikana, jos kerran muilla tuo paistoaika riittää ihan hyvin.

    VastaaPoista
  6. Onpa harmillista, ettet ole onnistunut. Uuneissa voi kyllä olla isojakin eroja ja en tiedä minkä ikäinen uuni sinulla on käytössä. Meillä on juuri pari vuotta sitten uusittu uuni, joka on todella tehokas. Joudun usein jopa lyhentämään paistoaikaa tai käyttämään hieman pienempää lämpötilaa kuin ohjeessa on kerrottu. Itse paistan useimmat leivonnaiset kiertoilmalla, sillä siten olen saanut kaikkein tasaisimmin kakut ja piirakat kypsymään. Kiertoilmaa käyttäessä lämpötilaa voi vähentää n. 25 astetta suositellusta paistolämpötilasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Vika löytyikin uunista: alavastus oli rikki. Nyt kaverin uuniin kokeilemaan, en anna periksi näin hyvän ohjeen edessä :)

      Poista
    2. Hyvä että vika löytyi, eikä se ollut ohjeessa! Toivottavasti saat pian uunisi kuntoon. Tämä piirakka on kyllä kokeilemisen arvoinen. Menee ainakin omaan top-5 makeiden piiraiden saralla.:)

      Poista
  7. Italiasta kirjotan ja ihailen sinun piirakkaa! Varmasti tulee tehtyä!

    http://kioskodifruttidibosco.blogspot.it

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jätät kommenttia blogiini Italiasta saakka! Pitääpä tehdä tätä pian itsekin uudelleen.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥