maanantai 18. maaliskuuta 2013

Appelsiini-mangojuustokakku


Mango-passionjuustokakku on todella raikas ja juhlava kakku, ja sitä teinkin viime keväänä veljeni ylioppilasjuhliin. Raikas ja kiva ohje on myös tämä Kinuskikissan appelsiini-mangojuustokakku. Molemmat sopivat pääsiäisen lisäksi hyvin muihinkin keväisiin juhliin, ja kuten Kinuskikissa on maininnut, tämä sopii luultavasti niillekin, jotka eivät pidä kovin makeista kakuista!

Vuoka: pyöreä vuoka (Ø 24 cm)

Pohja:
200 g domino-keksejä
50 g margariinia


Täyte:
2 appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
3 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
8 liivatelehteä

Kiille:
3 liivatelehteä
350 g appelsiini-mangosmoothieta
(tai appelsiinimehua + mangososetta) 


Jos käytät reunavuokaa, sivele sen reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Pyöreän vuoan reunoille voi kiertää myös reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle (reunavuoan kanssa aseta se tarjoilulautasen päälle).

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita muutamassa erässä ohuena nauhana kaataen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä ½ dl smoothiesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita lopun smoothien joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Ilman leivinpaperia/reunakalvoa: työnnä palettiveitsi tai ohut lasta kakun ja reunan väliin ja kierrä sillä ensin kakun ympäri, jotta kakku irtoaa.)

Koristele kakku suklaapursotuksilla, kermaruusuilla ja suklaalehdillä.

23 kommenttia:

  1. Nams! Mun pitäis varmaan järjestää jotkut megabileet pääsiäisenä, kun on niin paljon ihania herkkuja mitä tekis mieli leipoa. Sitruunamarenkitorttua, inkivääripikkuleipiä, pashaa ja pullaa.. Ja tämmönen raikas juustokakkukin vois olla aika herkku.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamarenkitorttu on todella ihana leivonnainen, en ole vaan tehnyt pitkään aikaan, onhan siinä muutama työvaihe. Lopputulos tosin on niin suussasulavaa! Onhan pääsiäisenä monta vapaapäivää, joten kiva on jotain leipoakin ja vaikka kustua vieraita kylään.:)

      Poista
  2. Ihanalle vaikuttaa...onko täyte miten kovaa/kiinteää tuolla liivatemäärällä? Appelsiinituorejuusto on oma lemppari monissa täytteissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut meidän mielestä kovaa tällä liivatemäärällä, täyte on melkoisen ohutta tekohetkellä, vaniljavaahto on aina kermavaahtoa ohuempaa, lisäksi tuohon tulee vielä appelsiinimehua. En tiedä hyytyisikö kakku tarpeeksi vähemmällä liivatemäärällä, tällaisiin vähän happamiin tulee yleensä muutenkin enemmän liivatetta. En kyllä itse vähentäisi tuota liivatemäärää, mutta jos tosi pehmoisista kakuista pitää, voihan yrittää miten käy.

      Poista
  3. Todella kaunis! Niin keväinen. Itekin ajattelin jonkinlaisen juustokakun väsäillä tässä piakkoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin keväällä ja kesällä alkaa taas enemmän maistumaan nämä juustokakut. Sopii pääsiäiseenkin älyttömän hyvin!:)

      Poista
  4. Namnam, raikkaan näköinen! Kevät saisi jo tulla, mutta nyt kohti pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanan raikas kakku, eikä liian makea. Tosi hyvä makuyhdistelmä! Pääsiäinen aloittaa kyllä meillä keväänodotuksen lopullisesti.:) Toivottavasti nuo pakkasetkin pikkuhiljaa helpottavat!

      Poista
  5. Ihanan herkullisen näköinen, nam!

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihanan herkullinen blogi sinulla täällä! Tuo yllä oleva kakku menee heti kohta testaukseen, näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva että liityit lukijaksi! Testaa ihmeessä, on oikein ihana ohje.:)

      Poista
  7. Herkullisen oloinen kakku tämäkin.:) Saas nähdä tuleeko pääsiäiseksi tehtyä makeaa kakkua. Nyt ajattelin kuitenkin tehdä sen hyydytettävän suolaisen.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä sellainen kakku jota teen vielä uudelleenkin. Onhan pääsiäisenä aikaa syödä makeaa sekä suolaista.;) Pitäisiköhän itse tehdä pitkästä aikaa oikein voileipäkakkua!

      Poista
  8. Ihanan herkullista. Voi kun jaksaisi paneutua juustokakkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! Kyllähän nämä juustokakut vaativat hieman hommaa, varsinkin jos tehdään eri kerroksia. Tämä kakku oli kyllä kaiken sen vaivan arvoinen!

      Poista
  9. Ihanaa täällä on niin pääsiäsiherkkua :) ja tuo edellisen postauksen piirakka menee kokeiluun, jotenkin nyt on sellainen suolaisen tarjottavan kausi menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä ollaan hyvissä ajoin liikenteessä, kun ovat arkistoista.:) Tosin on minulla jo pari kivaa ohjetta katsottu pääsiäiseksi, jotain makeaa se on tänä vuonnakin tehtävä.;) Kokeile ihmeessä sitä piirakkaa!:)

      Poista
  10. Laitoin myös blogiini (www.suloistasekametelisoppaa.blogspot.com) yhden vähän erilaisen hyydykekakun, oletko koskaan kokeillut tällaista piimäversiota??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole kokeillut sellaista versiota, kuulostaa hyvältä, täytyypä tulla kurkistamaan!:)

      Poista
  11. Tän tyyppinen kakku on mulla täs "pitäis tehä" -listalla; toivottavasti saan aikaseks ku vaikuttaa ihanalta! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥