tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kuitupitoinen pannuleipä



Pellillä valmistettavat leivät ovat helppoja ja hyviä, ja sopivat suuremmalle perheellekin. Tämän reseptin olen muistaakseni löytänyt muutamia vuosia sitten Pirkan ruokalehtisestä. Lämmin leipä margariinilla ja juustolla, kylkeen lasi maitoa, voiko parempaa toivoa.:)

1 pellillinen, noin 20 palaa



5 dl laktoositonta maitojuomaa
25 g hiivaa (½ pkt)
2 rkl siirappia (tai hunajaa)
3 rkl juoksevaa margariinivalmistetta (tai öljyä)
1 tl suolaa
n. 9 dl vehnä-, graham-  ja / tai sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
2 dl kaurahiutaleita

Päälle:
Siemeniä, leseitä, kaurahiutaleita



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää siirappi, margariini ja suola.
Mittaa leseet, kaurahiutaleet ja jauhot muiden aineiden sekaan. Kääntele seos tasaiseksi.
Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele pinta kevyesti vedellä.
Ripottele pinnalle siemeniä, leseitä ja hiutaleita. Peitä puhtaalla pyyhkeellä ja kohota puoli tuntia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista leipää noin 15 minuuttia.


- Kohonneen leivän voit valmiiksi jakaa "osiin" esim. taikinapyörällä. Leikkaa kevyet viillot taikinan pintaan ennenkuin laitat sen uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥