maanantai 4. maaliskuuta 2013

Mustikka-suklaatiramisu


Välillä innostun tekemään jälkiruokaa, sunnuntaina oli sellainen päivä. Kuten raaka-aineista ehkä voi päätellä, oli erittäin herkullista.


Mustikka-suklaatiramisu

200 g savoiardikeksejä
3 dl kahvia
vanilja-aromia

4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria

n. 2 dl mustikoita pakastimesta
100 g suklaata, esim. fazerin sinistä ja geishaa
kaakaojauhetta hunnutukseen

Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Kostuta savoiardikeksit kahvissa, joka on maustettu vanilja-aromilla. Laita vuoan pohjalle kerros keksejä. Jaa päälle puolet kerma-mascarponetäytteestä. Kostuta lisää keksejä toista kerrosta varten. Laita väliin mustikoita ja rouhittua suklaata. Kaada päälle loput täytteestä. Hunnuta päälle kaakaojauhetta ja koristele mustikoilla ja suklaalla. 

Tarjoile jäähdytettynä jälkiruokana kahvin kera.

14 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua!:) Tiramisu on hyvää, ja marjat sopii hyvin joukkoon. Kaikkein eniten silmäni kiinnittyvät nyt kuitenkin tuohon päälle rouhittuun suklaaseen. Monta päivää tehnyt jo suklaata mieli, ja vaivoin olen saanut pidettyä itseni pois avaamasta viimeistä joulun konvehtirasioista.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että on siellä "lakkoiltu" suklaan suhteen.;) Kyllä se kannattaa nyt syödä poies, kun pääsiäisenä täytyy kuitenkin jotain suklaata taas hankkia ja syödä.;) Oli kyllä suussa sulavaa ja lempeän makuista.:) Suklaata ei säästelty!

      Poista
  2. Oih mitä herkkua!!! Tuosta kun nyt saisi vähän lusikoida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että kävin vielä myöhemmin salaa lusikoimassa toisen satsin, niin hyvää oli!;D

      Poista
  3. oi nami...tiramisu on ihanaa ja varmasti tämä mustikkainen versiokin.Sunnuntai oli/on tosiaan loistava päivä tehdä hyvää ruokaa,jälkkäreineen kaikkineen(meillä ''banoffee''jälkkäri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkafani olen (kuten blogin nimi kertoo.;D) ja näin tiramisu tuli päivitettyä samalla erittäin suomalaiseksi, (alkuperäisestä melkoisen päivitetty versio kyllä)! Sunnuntaina ei usein ole mitenkään erityisen kiire minnekään. Usein vain käydään lenkillä tms. ja viihdyn keittiössä hyvin koko iltapäivän. Usein tehdään ruokaa yhdessä viikonloppuisin. Banoffeejälkkäriä, nam nam, kuulostaapa ihanalta!!:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tämä OLI kyllä aivan ihanaa.:) Porukkaa oli niin ettei pannullinen kahvia riittänyt, jälkkärikin hupeni kovaa vauhtia.:)

      Poista
  5. Mikä erittäin herkullisen näköinen torttu!!!!! PAkko kokeilla! Kiitos kun jaat näitä herkkuohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bikke.:) Mukavaa vain, jos muutkin hyötyvät näistä ohjeista ja haluavat kokeilla, silloin koen onnistuneeni.:)

      Poista
  6. Vaikuttaa ihanalle...nam. viikonloppuisin meilläkin tulee aina joskus tehtyä tällaisia herkkuja, arkiherkkuina menevät oikein hyvin marja-ja hedelmäkiisselit, salaatit yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kyllä ihanaa, niinhän ne jälkiruoat tuppaavat olemaan. Kiisselit ovat myös hyviä, välillä teen viikolla välipalaksi tai jälkiruoaksi.

      Poista
  7. Pitkästä aikaa mäkin kerkeän kurkkailla muiden herkullisia blogeja! Kiitos kommenteista joita olet jättänyt :-) Täällä näyttäisi olevan taas ihan hurja määrä uusia ihania reseptejä.. ihan vesi kielellä katselen näitä kuvia! Tää mustikkainen tiramisu kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että varmaan pakko kokeilla jossain vaiheessa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että kerkesit tännekin piipahtamaan.:) Tämä mustikkainen misu on kyllä ihanaa, kannattaa joskus kokeilla. Tuunailu on hauskaa! Aurinkoa kevääseesi!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥